programma

Nieuwsoverzicht

  • De Stadskaravaan genomineerd voor Nationale Evenementenprijzen

    Het reizende festival de Stadskaravaan is genomineerd voor de Nationale Evenementenprijzen in de categorie Event Impact Award. In 2023 deed het festival, georganiseerd door de Stadsgehoorzaal en haar cultuurcollega’s, zes wijken in Vlaardingen aan om 750 jaar stadsrechten te vieren. Iedere editie werd in nauw overleg met de wijk samengesteld, met als resultaat zes unieke Vlaardingse feesten. De Stadsgehoorzaal is vereerd met de erkenning door deze nominatie.
  • Stadsgehoorzaal programmeert in het kader van de Geuzenmaand

    In maart staat Vlaardingen traditiegetrouw stil bij het verzet van de Geuzen tijdens WOII. Rondom de uitreiking van de Geuzenpenning worden door cultuurspelers uit de stad activiteiten georganiseerd die de betekenis ervan versterken. In de Stadsgehoorzaal zijn dit Sonny Boy (vr. 1 maart) en Zelensky hier (vr. 22 maart).
  • Stadsgehoorzaal doneert theaterlampen aan andere makers

    Eind februari maakt de Stadsgehoorzaal een grote stap op het gebied van duurzaamheid. Alle theaterlampen van de Harmonie worden volledig vervangen voor ledverlichting. Omdat het theater weggooien zonde vindt, bieden ze de oude lampen graag gratis aan aan Vlaardingse verenigingen, makers, podia, scholen of maatschappelijke organisaties.
  • De Stadskaravaan rijdt door in 2024

    Voor de Stadsgehoorzaal was dit festival een langgekoesterde droom die uitkwam, omdat het theater nu naar het publiek toe kwam in plaats van andersom. Deze droom is nog niet voorbij, want de Stadskaravaan komt terug in 2024.
  • Te koop: unieke theaterstoelen

    Haal een stukje theatergeschiedenis in huis! Na jarenlang trouwe dienst bij honderden theatervoorstellingen is het voor twee iconische setjes van drie gele theaterstoelen tijd voor een welverdiend pensioen. Ben jij de perfecte nieuwe eigenaar? Of heb je eerst nog wat vragen? Laat het ons per mail weten!
  • Help de gemeente Vlaardingen bij nieuw evenementenbeleid

    De gemeente Vlaardingen vraagt haar inwoners hulp bij het opstellen van een nieuw evenementenbeleid. Evenementen maken Vlaardingen levendiger en leefbaarder en dragen bij aan de aantrekkelijkheid van onze stad. Daarom is de gemeente bezig met het opstellen van een nieuw evenementenbeleid.

    Om dit beleid zo goed mogelijk af te stemmen op de wensen en behoeften van alle betrokkenen, heeft de gemeente hulp nodig van haar inwoners. Via een online enquête kunnen alle inwoners van Vlaardingen hun mening geven over de evenementen in de gemeente. Er komen o.a. vragen aan bod over het aantal evenementen, de spreiding door het jaar heen en de verdeling over de verschillende wijken van de gemeente.

    Het invullen van de vragenlijst kost slechts 10 minuten en kan tot en met 12 februari 2024 worden gedaan. De antwoorden worden anoniem verwerkt en komen alleen onder de ogen van de onderzoeksmedewerkers. De resultaten zijn voor de gemeente belangrijk om mee nemen bij het opstellen van het nieuwe beleid.

    Doe mee via deze link!

    Namens de gemeente alvast bedankt voor de medewerking!