Theater voor een tientje tijdens Nationaal Theaterweekend

Theater is dichterbij dan je denkt

VLAARDINGEN - maandag 19 november 2018 13:00 uur

Van vrijdag 25 t/m zondag 27 januari 2019 vindt de vierde editie van het Nationaal Theaterweekend plaats en de Stadsgehoorzaal Vlaardingen is van de partij! In meer dan tachtig theaters in heel Nederland is dit weekend jong, oud, vaste en nieuwe bezoeker van harte welkom om tegen een mooie prijs (€ 10,- of minder!) te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. Met in de Stadsgehoorzaal o.a. de lokale talkshow Talk of the Town, de oer-Hollandse musical Op Hoop van Zegen, een solomuziekprogramma van Gerard Alderliefste en nog veel meer! Want theater is dichterbij dan je denkt!

De ingrediënten van het Nationaal Theaterweekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost € 10,- (of minder) en daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken in het theater, zoals unieke rondleidingen achter de schermen, meet & greets en workshops. Daarmee is het Nationaal Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen. Doel is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn. Sinds de start van het weekend groeit niet alleen het aantal bezoekers (afgelopen editie trok 135.000 bezoekers), maar ook het aantal deelnemende theaters.

Albert Verlinde, voorzitter van het Nationaal Theaterfonds, is trots dat Nederland er een theatertraditie bij heeft. “Het is een groot succes gebleken. Ieder jaar komen er mensen naar het theater die we anders niet hadden gezien. Extern onderzoek heeft uitgewezen dat nieuw publiek en publiek met een lager inkomen hierdoor het theater weten te vinden. Daarnaast is het heel bijzonder dat de verschillende brancheverenigingen de handen ineen hebben geslagen voor dit unieke initiatief.”

Lees hier het gehele persbericht.

Deel via: