WE GAAN JE MISSEN!

Robin vertelt over zijn stageperiode bij de Stadsgehoorzaal

VLAARDINGEN - vrijdag 13 juli 2018 11:00 uur

Wij vroegen onze topstagiaire Robin Sterrenburg voor een mooie column over zijn stageperiode bij de Stadsgehoorzaal voordat hij ons verlaat. En wat een mooie woorden, veel leesplezier!

Kloonstempels en tovergummetjes
De ‘première’ van mijn stage viel misschien wel in de drukste periode van het jaar: de periode vlak voor de deadline van de brochure. Proefpagina’s vlogen door het kantoor als boomblaadjes in een herfststorm. Foutjes werden opgespoord door een flink paar ogen en iedereen werd gevraagd naar hun mening in de zoektocht naar de perfecte kaft, materialen en kleuren. Hier begon mijn ontdekkingsreis door de wereld van publiciteit, promoties, Facebook, Twitter, websites en marketing.

            Toen de rust weer was teruggekeerd op kantoor werd het tijd om mijn creativiteit de vrije loop te laten, wat zeer verfrissend was na een aantal jaar alleen maar met de neus in de boeken tijdens de studie. Geen enkel beeld van een voorstelling heb ik niet in Photoshop langs zien komen, om vervolgens te bewerken met kloonstempels en tovergummetjes. Zeker na het maken van een grote banner voor boven de kassa, met 30 individueel uitgeknipte en gepositioneerde artiesten, kon ik de meeste voorstellingsposters wel dromen (echt waar, noem een voorstelling en ik teken het beeldmateriaal uit mijn hoofd). Alles om ervoor te zorgen dat zoveel mogelijk mensen zien hoe divers de Stadsgehoorzaal is en wat voor fantastische voorstellingen er komend seizoen op het programma staan.

De vrijheid die ik bij deze werkzaamheden kreeg zal mij dan ook lang bijblijven. Vaak werd er gezegd: ‘kijk maar wat er in je opkomt’. En als het dan uiteindelijk heel enthousiast ontvangen werd, was ik daar stiekem toch een beetje trots op. Nooit had ik gedacht dat ik uiteindelijk de gehele marketingstrategie voor het openingsfestival op zou mogen en kunnen pakken. Van het ontwerpen van de posters en flyers tot het inplannen van de Facebook promoties, het hele traject heb ik mogen bedenken. Nu maar hopen dat het werkt en dat we binnenkort met trots ‘Volle Maan!’ kunnen roepen als het concert uitverkocht is.

Voor ik het wist waren er meer dan 3 maanden/66 dagen/572 uur aan stagewerkzaamheden voorbij en zit het er alweer op voor mij. Ik wil iedereen van het team en de crew ontzettend bedanken voor alle gezelligheid en tips gedurende deze periode. Ik heb enorm genoten van mijn tijd hier bij de Stadsgehoorzaal en bovenal heb ik een hoop geleerd.

Na de zomer ga ik weer de studiebanken in voor mijn studie Algemene Cultuurwetenschappen aan de Erasmus Universiteit. Deze stage heeft mij geïnspireerd om mijn creativiteit vaker te gebruiken buiten hobby’s om. Daarom ga ik volgend jaar een minor volgen over hoe je creativiteit kan toepassen in het bedrijfsleven. Dit klinkt als een leuke uitdaging en een kans om lekker out-of-the-box te gaan denken. Theater zal hoogstwaarschijnlijk ook niet uit mijn leven verdwijnen, aangezien ik zelf bij een toneelvereniging zit (waar ik afgelopen jaar ook nog eens een bestuursjaar voor heb gedaan) en het mij heel leuk lijkt om later ook in die hoek van de cultuursector te gaan werken. Ik ben in ieder geval heel benieuwd wat er allemaal nog op mijn pad zal komen, wie weet tot over een paar jaar ergens in de theaterwereld!    

Groeten, Robin!

Deel via: