Het Stadscafé goed bezocht

Over de dromen van de Stadsgehoorzaal

VLAARDINGEN - woensdag 3 mei 2017 00:00 uur

Nieuwsgierige, kritische, meedenkende, maar vooral betrokken Vlaardingers waren afgelopen dinsdag aanwezig op Het Stadscafé over de plannen, ambities en dromen van de Stadsgehoorzaal. Samen kunnen we bouwen aan de toekomst van het Vlaardingse cultuuraanbod. De sfeer was goed, dat het theater van ons allemaal is werd gedeeld en gevoeld! De veel gestelde vragen met veel gegeven antwoorden komen volgende week online. Ton Delfos, dank voor de mooie beelden! Zie hier het fotoverslag van Ton Delfos op Facebook.

De veel gestelde vragen worden volgende week online gezet met de antwoorden erbij.
De Stadsgehoorzaal zet zich in voor een drukbezocht en veelgebruikt stadspodium, met een goed programma dat naadloos aansluit bij wat Vlaardingen graag ziet en doet. Daar is input, samenwerking en verbinding voor nodig. De Stadsgehoorzaal wil nog veel meer, breder en nog gemakkelijker gebruikt kunnen worden door culturele, educatieve en maatschappelijke initiatiefnemers. Er zijn al diverse vormen van eigen inkomsten (kaartverkoop, horeca, verhuur, fondsen en sponsors) en dat moet groeien, aldus de Stadsgehoorzaal. Met het plan voor de toekomst, kost het theater de gemeente minder dan in het verleden en gemiddeld in het land als je het vergelijkt in bijdrage per inwoner. Het deel dat we tekort komen, daar vragen we subsidie voor. Dat we willen we inzetten om:
Initiatiefnemers met kleinere portemonnee (onderwijs, organisatoren, stichtingen en verenigingen) gemakkelijker en goedkoper gebruik te laten maken van het theater en poppodium, zodat ze het beter en vaker kunnen inzetten voor hun culturele, educatieve, maatschappelijke, sociale doelstellingen. De behoefte uit de stad is groot, die willen we aankunnen.
Meer variatie/spanning/vernieuwing in het muziek- en theaterprogramma voor de aantrekkingskracht van alle groepen in de stad en regio. 
Het personeel willen we uitbreiden met bijna 3 personen. Nu nog mogen we veel leunen op vrijwilligers en op de gratis uren van betaald personeel, dat is op de lange termijn niet houdbaar.
We willen vanuit onze ervaring meer kunnen bijdragen aan de uitdagingen van de stad, zoals aantrekkingskracht, verbinding, vergrijzing, binden jonge inwoners, eenzaamheid, binnenstad problematiek enzovoorts.
De Stadsgehoorzaal geeft aan de opdracht voor de stad goed uitvoeren. Toekomstbestendigheid is de eerstvolgende belangrijke stap. Zo kunnen we samen doorbouwen en laten zien wat er allemaal nog meer mogelijk is. Daar is inzet, vertrouwen en tijd voor nodig. Alle aanwezigen bedankt de Stadsgehoorzaal van harte voor de vragen, het luisteren en meedenken en vooral de betrokkenheid die nodig is om de Stadsgehoorzaal een succes te laten zijn en blijven. 

Nieuwsgierige, kritische, meedenkende, maar vooral betrokken Vlaardingers waren afgelopen dinsdag aanwezig op Het Stadscafé over de plannen, ambities en dromen van de Stadsgehoorzaal. De boodschap van de Stadsgehoorzaal is dat we het beste samen kunnen bouwen aan de toekomst van het Vlaardingse cultuuraanbod! Het theater is namelijk van ons allemaal!

De veel gestelde vragen met gegeven antwoorden worden volgende week online.

De Stadsgehoorzaal zet zich in voor een drukbezocht en veelgebruikt stadspodium, met een goed programma dat naadloos aansluit bij wat Vlaardingen graag ziet en doet. Daar is input, samenwerking en verbinding voor nodig. De Stadsgehoorzaal wil nog veel meer, breder en nog gemakkelijker gebruikt kunnen worden door culturele, educatieve en maatschappelijke initiatiefnemers. Er zijn al diverse vormen van eigen inkomsten (kaartverkoop, horeca, verhuur, fondsen en sponsors) en dat moet groeien, aldus de Stadsgehoorzaal.

Met het plan voor de toekomst, kost het theater de gemeente minder dan in het verleden en gemiddeld in het land als je het vergelijkt in bijdrage per inwoner. Het deel dat we tekort komen, daar vragen we subsidie voor. Dat we willen we inzetten om:

 • Initiatiefnemers met zonder winstoogmerk (onderwijs, organisatoren, stichtingen en verenigingen) gemakkelijker en goedkoper gebruik te laten maken van het theater en poppodium, zodat ze het beter en vaker kunnen inzetten voor hun culturele, educatieve, maatschappelijke, sociale doelstellingen. De behoefte uit de stad is groot, die willen we aankunnen.

 • Meer variatie/spanning/vernieuwing in het muziek- en theaterprogramma voor de aantrekkingskracht van alle groepen in de stad en regio. 

 • Het personeel willen we uitbreiden met bijna 3 personen. Nu nog mogen we veel leunen op vrijwilligers en op de gratis uren van betaald personeel, dat is op de lange termijn niet houdbaar.

 • We willen vanuit onze ervaring meer kunnen bijdragen aan de uitdagingen van de stad, zoals aantrekkingskracht, verbinding, vergrijzing, binden jonge inwoners, eenzaamheid, binnenstad problematiek enzovoorts.


De Stadsgehoorzaal wil de opdracht voor de stad goed uitvoeren. Toekomstbestendigheid is de eerstvolgende belangrijke stap. Zo kunnen we samen doorbouwen en laten zien wat er allemaal nog meer mogelijk is. Daar is inzet, vertrouwen en tijd voor nodig. Alle aanwezigen bedankt de Stadsgehoorzaal van harte voor de vragen, het luisteren en meedenken en vooral de betrokkenheid die nodig is om de Stadsgehoorzaal een succes te laten zijn en blijven. De veel gestelde vragen en gegeven antwoorden worden volgende week online gezet.

Ton Delfos, dank voor de mooie beelden! Zie hier het fotoverslag van Ton Delfos op Facebook.

En ook grote dank aan degenen die hun dromen durfden te delen op Het Stadspodium:

 • Amy Oerlemans (Directeur Kloet, schilder, sponsor, moeder)
 • Berry Hakkeling (Basisonderwijs) 
 • Bronja Nijk (MKV - Maatschappelijke Kring Vlaardingen) 
 • Eric vd Ende (Musicalvereniging/bezoeker/burgerinitiatief)
 • Christian van Eijkelenburg (Acteur, Vlaardingse roots)
 • Frank Stratmann (Theatermaker, MKV, vader)
 • Frank Tomei (Zomerterras, cultureel belang, KF)
 • Theo Werner (Middelbaar onderwijs, Geuzenmaand, Windwijzer)
 • Jan Anderson (Strekmuseum)
 • Jan Traats (Binnenstadsmanager)
 • Tim van Dorp (Programmeur De Kroepoekfabriek, synergie)
 • Youp van ‘t Hek (Cabaretier)

Het bedrijfsplan in 1 overizicht

Deel via: