Winterterras zoekt vrijwilligers!

Ben jij ook zo dol op schaatsen en alle gezelligheid eromheen? Dan kun je van dinsdag 6 december 2022 t/m zaterdag 7 januari 2023 jouw hart ophalen op het Vlaardingse Winterterras. Als bezoeker, maar óók als vrijwilliger! Vrijwilligers zijn namelijk de steunpilaren van het Winterterras en essentieel voor een succesvol, sprankelend en tof evenement.

Het Winterterras zoekt dan ook vrijwilligers voor de periode van 29 november 2022 t/m 13 januari 2023. Je werkt in dagdelen van ongeveer vier uur en de organisatie zoekt winterhelden voor de volgende functies:

Kassamedewerker / Toegangscontrole/ Schaatsuitgifte
Kassamedewerkers zijn verantwoordelijk voor de verkoop van kaartjes voor de schaatsbaan. Je staat in de verwarmde ruimte en bent het gezicht van het Winterterras. Bij de ingang worden ook de vooraf gekochte kaartjes gecontroleerd. Vriendelijk en gastvrij zijn de toverwoorden. Taken rouleren naar behoefte.
Bij de schaatsuitgifte regelt de vrijwilliger de uitgifte en inname van gehuurde schaatsen. Verder moeten de schaatsen worden gesorteerd. Ook het plegen van eenvoudig onderhoud hoort erbij.

Baanwachten
De baanwachters zijn de kanjers op het ijs, ze houden toezicht op de baan en helpen het publiek. Sneeuwschuiven en baanonderhoud zijn in mindere mate ook onderdeel van de taken van de vrijwilligers. De baanwachters staan in principe op schaatsen, maar dat is niet noodzakelijk.

IJsmeesters
IJsmeesters zijn de baas over het ijs. Ze zien toe op de kwaliteit van de baan, zetten aan tot schaven en schuiven, ijschirurgie en machinaal vegen. De IJsmeester ziet twee maal per dag toe op de kwaliteit van het ijs. De ijsmeester werkt na sluitingstijd (21:00) om de baan te (p)repareren. Ook ’s ochtends voor openingstijd moet het ijs gecontroleerd worden. Tijdens de opbouw (2 t/m 6 december) helpen ijsmeesters mee aan het maken van een mooie ijsvloer.

Op- en afbouw medewerkers
Bij de opbouw van het Winterterras is er voor een korte periode (2 t/m 6 dec) veel hulp nodig. Het gaat hier om de inrichting van het Winterterras (verlichting, decoratie, vloeren bedekken, meubilair). Vind je het leuk om van de grond af een gezellige Winterterras te bouwen, dan ben jij de persoon die we zoeken.

Wat krijg je terug?
Vrijwilligers werken samen in een hecht team op het terrein van het Winterterras. Vrijwilligers dragen positief bij aan een maatschappelijk doel in Vlaardingen: samen maken we de stad! Tijdens de diensten krijg je een hapje en drankje. Daarnaast wordt een slotfeest georganiseerd in de horecatent op het Winterterras voor alle vrijwilligers. Eventuele reiskosten kunnen in overleg worden vergoed. 
Alle diensten zijn verdeeld in dagdelen van minimaal 3 uur en maximaal 5 uur, dubbele dagdelen draaien is ook toegestaan.

Wil je meehelpen?
Stuur dan mailbericht naar info@winterterras.nl. Vermeld je naam, leeftijd, telefoon en e-mailadres, welke functie je voorkeur heeft, en wanneer je beschikbaar bent. Meer informatie vind je hier