Veelgestelde vragen

FAQ

Wat is de Stadsgehoorzaal?
De Stadsgehoorzaal is het theater van Vlaardingen, een podium voor en door de stad. Een levendig stadspodium met professionele voorstellingen én veel ruimte voor lokale initiatieven en evenementen op het programma.  

Voor wie is de Stadsgehoorzaal?
We zien het als een belangrijke taak om de creatieve kracht en behoeftes van de stad een plek te geven in het theater. Of dat nu als theaterbezoeker, als artiest of als organisator is. De ideeën en wensen helpen vormgeven, zowel praktisch, inhoudelijk als financieel is een doelstelling waar wij naar streven. Het prachtige gebouw en een gedreven team staat klaar voor de stad!

Hebben jullie ook social media?
We dachten dat u het nooit zou vragen! Jazeker, u kunt ons vinden op Facebook via /stadsgehoorzaalvlaardingen, Instagram via /stadsgehoorzaalvlaardingen, Tripadvisor via Stadsgehoorzaal Vlaardingen en Twitter via @DeStadsVLD.

Kan ik bijdragen aan de toekomst van de Stadsgehoorzaal?
Zeker!
Het project ‘De Stadskas’, gelanceerd in 2017 ter ere van 200 jaar Harmonie, sluit mooi aan op bovenstaande streven. Iedereen met een ambitieus, innovatief of bijzonder idee op het gebied van podiumkunsten in de Stadsgehoorzaal Vlaardingen kan zijn/haar plannen indienen en maakt kans deze te realiseren met behulp van de Stadskas. Een kas waar ideeën worden geplant, gevoed door de stad en uit kunnen groeien tot prachtige resultaten.

Denkt u een mooi initiatief voor ogen te hebben? Ga dan naar stadsgehoorzaal.nl/stadskas en dien uw voorstel in. We zijn ook op zoek naar donaties, de kas moet natuurlijk ook gevuld worden!

Hoeveel mensen passen er in de Stadsgehoorzaal?
De Stadsgehoorzaal is een unieke theaterlocatie voor 2 tot 1000 personen! Er zijn verschillende bijzondere ruimtes met elk een eigen capaciteit. De Grote Zaal biedt plaats aan 650 personen, de Harmonie heeft 155 plaatsen.

Met wie werken jullie samen?
Meer, nieuw en een beter cultuuraanbod in Vlaardingen door goed, hard en slim samen te werken! Een motto waar we nog steevast achter staan en gezamenlijk met de culturele instellingen (Kroepoekfabriek, kroepoekfabriek.nl / Museum Vlaardingen, museumvlaardingen.nl & KADE40, kade40.nl) van Vlaardingen omarmen.

Naast de culturele instellingen in Vlaardingen staan we erg open om met andere organisaties in gesprek te gaan. Sinds kort bieden wij in samenwerking met Restaurant De Hofnar, Bier- en Eetlokaal Antonius en Tapasbar El Loco een overheerlijk theaterdiner aan. Voor €27,50 per persoon ontvangt u een twee-gangendiner incl. koffie en wordt er gezorgd dat u ruim op tijd weer in het theater bent voor de voorstelling. Meer informatie? Klik dan hier!

We gaan ook graag de grenzen over!
In seizoen 2017/2018 werkten we op bepaalde vlakken, zoals een gezamenlijk kinderaanbod, samen met Theater Koningshof in Maassluis (theaterkoningshof.nl). Dat beviel zo goed dat we het dit seizoen weer doen! In onze nieuwe brochure vindt u op pagina 46 onze aanraders die dit seizoen in Maassluis spelen en naadloos aansluiten op de programmering in de Stadsgehoorzaal.

Kan ik de Stadsgehoorzaal ook huren?
Jazeker, graag zelfs! Daarmee steunt u als particulier of bedrijf het cultuurprogramma enorm! Met de vele ruimtes die de Stadsgehoorzaal bevat, zijn er ook vele mogelijkheden. Congressen, bedrijfspresentaties of recepties: het kan allemaal in de Stadsgehoorzaal!
Meer informatie? Klik dan hier of neem direct contact op Odair Brito door te bellen (010-4340399) of te mailen (odair@stadsgehoorzaal.nl).

Wanneer is de kassa geopend?

  • Ma t/m vr van 09:00 - 17:30 uur
  • Iedere zaterdagmiddag van 14:00 – 16:00 uur
  • Iedere donderdagavond van 19:00 – 21:00 uur
  • Tijdens evenementen in de Stadsgehoorzaal.

Ik heb interesse in het vrijwilligerswerk. Hoe werkt dat?
Wat leuk!
We hebben een uitgebreide uitleg voor u klaar staan, klik hier!

Waar kan ik parkeren?
Rondom het theater is het betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 9:00 uur tot 19:00 uur.

Betalen kan met munten en pinpas. Fietsen of lopen is natuurlijk altijd handiger. Aan de overkant van het theater staat een fietsenstalling.
Lees meer https://stadsgehoorzaal.nl/pagina/contact

Zijn er kosten verbonden aan het gebruik van de garderobe?
Nee, het gebruik van de garderobe is, mits niet anders vermeld, geheel gratis.

Waarom is de prijs vaak lager dan in andere theaters?
We hebben zeer scherp onderhandeld bij de impresariaten (die de artiesten boeken), dat zie je terug in de prijs. Per project zoeken we naar passende extra financiering om de begroting sluitend te krijgen.

De toegangsprijs hebben we bewust zo scherp mogelijk gehouden, om de drempel laag te houden.

Hoe ziet de personele bezetting eruit? 
Klik hier om het team van de Stadsgehoorzaal te ontmoeten!

Wie vormt het bestuur van de Stadsgehoorzaal?
De stichting wordt bestuurd door een actief (vrijwillig) bestuur, bestaande uit:

Martin Thurmer (voorzitter) – ondernemer, bestuurder
Finn Wynstra (penningmeester) - hoogleraar bedrijfskunde
Rick Smid (secretaris) - fondsenwerver

Wat doet de Programmaraad?
De programmaraad bestaat uit een betrokken groep Vlaardingers die op diverse vlakken artistiek inhoud helpen geven aan het stadspodium!

  1. Advies in professionele programmering. Waar loopt Vlaardingen warm vorm en hoe kunnen we blijven verrassen?
  2. Organisatie van Stadsevenementen en initiatieven
  3. Organisatie van randprogramma, nieuw talent op het foyerpodium, zorg dragen voor de totaalbeleving!
  4. Gastprogrammering. Wie extra programma voor specifieke doelgroepen wil organiseren, krijgt (binnen haalbare kaders) de ruimte en ondersteuning. Denk aan senioren, peuters, allochtonen, eenzame ouderen, liefhebbers van…

Waar kan ik met mijn overige vragen of opmerkingen terecht?

We vinden het hartstikke leuk als u ons benaderd met een vraag of opmerking. U kunt bellen met 010 434 03 99 of mailen naar stads@stadsgehoorzaal.nl.
Heeft u een leuk idee voor de Stadsgehoorzaal? Wilt u meedenken? Of heeft u een ander soort vraag? Schroom dan niet contact op te nemen!