Vrijwillige vacatures

Rollen achter de schermen

Service - Bar & Garderobe (18+)
U bent één bonk dienstverlening! U zorgt met het team dat bezoekers zich welkom voelen, u neemt de jassen aan in de garderobe en helpt de bezoekers netjes en vlot aan een drankje. Als de voorstelling begint, trekt u met het team alles strak zodat jullie klaar zijn voor de pauze, waar het flink doorstomen is om iedereen zo snel mogelijk van een drankje te voorzien! Een vriendelijke en verzorgde uitstraling is belangrijk.

Kassa (18+)
We zoeken een team dat op donderdagavond, zaterdagmiddag en tijdens alle evenementen theaterliefhebbers welkom heet, informeert over het programma en kaarten verkoopt voor de voorstellingen. U werkt hierbij altijd in tweetallen. Affiniteit met het programma is belangrijk, net als een verzorgde uitstraling en zin om mensen goed van dienst te zijn.

Gastheer/Gastvrouw (18+)
U bent het visitekaartje van het theater! U heet de gasten welkom, neemt de kaarten in ontvangst en informeert de bezoekers over alles wat ze maar willen weten. Dit doet u zichtbaar met plezier; gastvrijheid is u op het lijf geschreven. 

Publieksbegeleiders (18+)
Uw rol is om ervoor te zorgen dat bezoekers weten wat ze kunnen verwachten, hoe laat welk programma start en waar ze zitten. Tijdens de voorstelling blijven twee tot zes Publieksbegeleiders ook in de zaal, om te zorgen dat alles goed verloopt. De overige begeleiders helpen het Serviceteam verder om de publieksruimtes weer op orde te krijgen voor de pauze en voor na de voorstelling.

Licht- en Geluidstechniek (16+)
Een voorstelling valt of staat met goed licht en geluid. En daar is het techniekteam verantwoordelijk voor. Er zijn altijd voldoende professionele theatertechnici om de kar te trekken, maar u bent onmisbaar. Samen bouwt u op en af, u helpt tijdens de voorstellingen, denkt mee met de regionale theatermakers en verenigingen om het beste van hun voorstelling te maken en zorgt dat de apparatuur in orde blijft. Ook hier is gastvrijheid van groot belang. U zorgt met het team dat de artiesten en technisch team goed ontvangen worden. Deze functie is zeer geschikt voor stagiaires Theater-, Licht- of Geluidstechniek of zeer gemotiveerde en enigszins ervaren Vlaardingers die bereid zijn voor lange tijd mee te werken aan de Stadsgehoorzaal en een passende cursus te doen.

Onderhoud (16+)
U zorgt ervoor dat de prachtige gerenoveerde Stadsgehoorzaal met zijn monumentale hart er netjes bij staat en altijd klaar is om bezoekers te ontvangen. Wat kapot is, maakt u weer als nieuw. U bent handig en opgeruimd, u heeft een timmermansoog en weet uw weg met een schroevendraaier en WD40. U bent een Bob de Bouwer in hart en nieren. 

Promotieteam (14+)
Zonder promotie geen bezoekers. Het promotieteam heeft de belangrijke taak om de zalen vol te krijgen. Meedenken met leuke ludieke acties en bijvoorbeeld posters verspreiden horen tot uw taken. Ook Facebook, Instagram en Twitter zijn middelen om het publiek te bereiken. U kunt er samen met uw team mede voor zorgen dat een artiest voor een volle zaal staat!

Programmaraad
Meedenken over de invulling van het programma van het theater van je eigen stad? Per genre adviseert u de Stadsgehoorzaal bij het maken van de keuzes voor het komende seizoen. U bent een echte liefhebber en u heeft een voorkeur voor toneel, musical, jeugdtheater of cabaret. U kent uw stad met haar bewoners door en door. Als lid van de Programmaraad heeft u een belangrijke ambassadeursfunctie en het is dan natuurlijk meer dan logisch dat u ook bij de door u geadviseerde voorstelling aanwezig bent om te polsen hoe het publiek uw keuze ervaart. Zo wordt het programma ieder jaar beter en beter.

KookTeam voor artiesten en vrijwilligers (14+)
Waar hard gewerkt wordt, moet gegeten worden. Niet alleen door de artiesten, maar ook door de vrijwilligers. U houdt van koken en dan het liefst samen met een team voor een groep mensen. U kunt creatief omgaan met specifieke dieetwensen en u kent de voedsel- en warenwet (of wilt deze leren kennen). Samen met het keukenteam zorgt u van A tot Z voor een gezonde maaltijd, zodat de artiesten en het team vol energie hun klus kunnen klaren.


Wat verwachten we van de Stadscrew?
Motivatie is het allerbelangrijkst. Meehelpen doet u omdat u het leuk vindt, omdat u mee wilt helpen aan het succes van de Stadsgehoorzaal en omdat u er wat van leert! Verder geloven we dat je met elkaar het beste team en de fijnste sfeer creëert aan de hand van de volgende afspraken:

 • We verwachten dat u twee keer per maand kan helpen, aangepast op uw agenda.
 • U past binnen de cultuur van de Stadsgehoorzaal, waar u met plezier en met pit werkt en respectvol met elkaar, de spullen en de gasten omgaat.
 • U werkt op de plek waar u het beste tot uw recht komt.
 • U heeft een verzorgde en vriendelijke uitstraling.
 • U werkt in de werkkleding van de Stadsgehoorzaal.
 • U houdt zich aan de afspraken en u weet waarom dat nodig is (ú bent namelijk belangrijk!).


Wat kunt u van ons verwachten?
We zullen ons uiterste best doen om u te laten werken in een open organisatie, waar de omstandigheden goed zijn en de sfeer prettig is. Ons doel is dat u met een grote glimlach uw dienst start en eindigt, zodat we met elkaar het publiek en de artiesten de avond van hun leven kunnen bezorgen! Verder mag u rekenen op het volgende:

 • Er wordt ieder jaar een gezellig vrijwilligersfeest of -uitje georganiseerd.
 • U ontvangt een crewpas: per gewerkt uur spaart u punten die op deze pas komen te staan. Wilt u naar een voorstelling? Dan kunt u met deze punten de prijs van de voorstelling betalen. Zo kunt u naar de leukste voorstellingen of uw vrienden en familie trakteren op een avondje uit.
 • Waar mogelijk wordt gekeken naar opleidingstrajecten, het opdoen van extra werkervaring of doorgroeimogelijkheden.
 • We zorgen voor een goede verzekering.
 • Om eenheid uit te stralen, stellen we werkkleding ter beschikking.
 • We organiseren een vrijwilligersbijeenkomst per kwartaal, met updates en kleine borrel na afloop.
 • Via een leuke maandmail worden de vrijwilligers op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen.

Nieuwsgierig?
U kunt zichzelf inschrijven voor één of meer vacatures via onderstaand formulier: