programma

Wat wil je zien?

Genres
Datum

Blader door de digitale theateragenda

Vol trots presenteren wij de 120 voorstellingen die wij in seizoen 24/25 voor jou in petto hebben. Blader door de kersverse (digitale) theaterbrochure en vul jouw theateragenda!
  • TOP Vrouwen

    Vriendinnencomedy met ups en downs!

    TOP Vrouwen is een humoristische en herkenbare vriendinnencomedy met ups en downs, avontuur en (om eerlijk te zijn) flink wat moodswings. Tanja Jess, Rian Gerritsen en Sandra Mattie spelen drie hartsvriendinnen van middelbare leeftijd die samen een berg beklimmen ter ere van hun overleden vriendin. Van de makers van Huisvrouwen Bestaan Niet en Opvliegers.
  • DE JOARDY SHOW

    Jim Deddes

    De Joardy Show met Jim Deddes is een sketchvolle theatershow waarin Jim het volledige JOARDY-universum tot leven brengt. Een avond met de hits en ongefilterd privémateriaal van Jim en meerdere comedyworkshops van Oscar Aerts (GTST). Dit zijn de perfecte ingrediënten voor een fantastische en komische avond!
  • Koningsdag met de Stadsgehoorzaal

    Straattheater in de binnenstad

    Koningsdag komt eraan! Dit jaar vieren wij dit leuke feest met jou in het centrum van Vlaardingen. Door middel van prachtige en kleurrijke straattheateracts nemen wij je graag mee in de wereld van het theater.
  • Math with Menno

    Examentraining havo-5 wiskunde A

    Je kunt je niet beter voorbereiden op jouw havo-5 wiskunde examen dan met deze wiskunde examentraining door Menno Lagerwey, bekend van zijn YouTube-kanaal Math with Menno!
  • Math with Menno

    Examentraining vwo-6 wiskunde A

    Je kunt je niet beter voorbereiden op jouw vwo-6 wiskunde A examen dan met deze wiskunde examentraining door Menno Lagerwey, bekend van zijn YouTube-kanaal Math with Menno!
  • Math with Menno

    Examentraining vwo-6 wiskunde B

    Je kunt je niet beter voorbereiden op jouw vwo-6 wiskunde B examen dan met deze wiskunde examentraining door Menno Lagerwey, bekend van zijn YouTube-kanaal Math with Menno!
  • Fien & Teun de Musical (2+)

    Bonte avond op de boerderij

    Fien en Teun de Musical is een leuke en interactieve voorstelling over het liefste boertje en boerinnetje Fien en Teun! Zij zullen er tijdens de familievoorstelling Fien & Teun – Bonte avond op de boerderij een écht Hollands feestje maken. De muzikale voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 2 jaar.
  • George en Eran Producties & Club Classique

    LEVEN

    Jeugdvrienden Adam en George vertellen over hun bijzondere vriendschap met Roos een meisje dat ze onverwacht tijdens een treinreis ontmoeten. Maar wanneer hun reis een plotselinge wending neemt waardoor ze elkaar dreigen te verliezen moeten ze zich opnieuw verhouden tot elkaar, het leven en het verlies dat het met zich meedraagt.
  • Jay Francis

    Catastrofe

    Jay Francis is een tikkeltje grofgebekt, neemt geen blad voor de mond, maar heeft een goede kijk op het leven. Zijn drijfveer is positiviteit verspreiden in een nogal negatieve wereld. Gewapend met humor, inspiratie en aspiratie zorgt hij ervoor dat iedereen lacht, want dan lacht Jay ook.
  • Blauwe Vinkjes

    Disclaimer

    In DISCLAIMER spelen, zingen en kruipen Manon en Kevin in de rol van herkenbare karakters en typetjes. Ze impliceren, reflecteren, profileren én provoceren. En dat allemaal in een hoog tempo, vol actualiteiten en absurditeiten.
  • Dilana Smith

    Legendary Women of Rock

    Dilana Smith kruipt in de huid van rocklegendes als Tina Turner, Janis Joplin en Adele, waarin ze losgaat met alles wat ze heeft: een krachtige, bezielde soul- en rockstem. Dilana ontroert, verleidt en schudt wakker. Ze is een magneet: aan het einde van de avond houdt iedereen van haar.
  • De Magische Kast (4+)

    Met Nederlands kampioen jongleren Huub Cooijmans

    In De Magische Kast heeft Huub een oude kast op de kop weten te tikken via Marktplaats. Gratis af te halen, wat een topdeal! Maar de kast heeft iets geks. Wat is er met de kast aan de hand? Hij lijkt wel betoverd!
  • In Gods Naam

    Met Bastiaan Ragas en Yvonne van den Eerenbeemt

    Hoe ga je in godsnaam met het leven om? In een tijd vol onzekerheden, onrust en verandering zoekt Bastiaan Ragas naar antwoorden in een eeuwenoud verhaal. Bas neemt jou mee door de Bijbel met muziek van Bach tot Presley, humor, ontwapende kwetsbaarheid en confronterende dialogen. Een reis door het meest geciteerde en misschien wel onbegrijpelijkste boek ter wereld.
  • Ernst Jansz met Band

    Ernst Jansz 75

    Ernst Jansz is na zijn hippieperiode met CCC Inc. en het succes van het door hem opgerichte Doe Maar solo gegaan. Ter gelegenheid van zijn 75e verjaardag verzamelde hij niet alleen zijn mooiste liedjes, maar er gaan ook geruchten dat er een nieuw boek en een nieuw album zullen verschijnen. Dus, wie weet…
  • Kees van Amstel

    Vluchtweg altijd vrijhouden

    Waarom vluchten we toch zo graag? Kees van Amstel vlucht ook graag, maar dan wel voor zijn plezier in plaats van verantwoordelijkheden of stress. Want je kan van iedere situatie iets komisch maken. Kees houdt z’n vluchtweg altijd vrij, of zoals hij noemt: reizen. Reizen naar gewone en ongewone werelden.
  • Alex Roeka

    Nachtcafé

    Treed binnen, vrienden, in het nachtcafé, Waar Roeka achter de bar staat en u laat proeven van exquise dranken, die onverwachte landschappen en verrassende vergezichten aan uw geestesoog voorbij doen glijden.
  • Fleetwood Mac - The Incredible Story

    The Cosmic Carnival

    The Cosmic Carnival neemt je mee op een muzikale ontdekkingsreis in het wondere universum van de legendarische band Fleetwood Mac.
  • Belle Perez

    Diferente

    Belle Perez heeft slechts een paar noten nodig, gecombineerd met haar unieke stemgeluid om haar publiek een onvergetelijke avond te bezorgen. In haar nieuwe theatertournee brengt ze niet alleen haar grootste hits, maar hoor je voor het eerst ook enkele liedjes uit haar deelname aan ‘Beste Zangers’.
  • Koffie met de Stadsvrienden

    Alleen naar het theater? Geen probleem!

    De Stadsvrienden is voor mensen die graag vaker naar het theater zouden gaan, maar liever niet alleen. Via de Stadsvrienden is er altijd wel iemand die mee kan! Meld je nú aan voor het gratis toegankelijke koffiemomentje.
  • Rust en Vreugd

    De opvolger van Hendrik Groen

    Emma (Doris Baaten) besluit na de dood van haar man een tuinhuisje te onderhouden. Een tenenkrommend grappige muzikale voorstelling van de schrijver van Hendrik Groen, waarbij maatschappelijke kwesties op humoristische wijze worden belicht.
  • Mongen Dance Studio

    Dansvoorstelling "The Movies"

    De getalenteerde dansers van de Vlaardingse Mongen Dance Studio brengen ieders favoriete filmklassiekers tot leven op het podium! Van betoverende Disney-figuren tot epische superhelden.
  • Dani Apeldoorn

    #EigenSchuld

    #EigenSchuld is een interactieve voorstelling voor hoopvolle denkers. Humor, spoken word en eerlijke gesprekken door de in Vlaardingen woonachtige oud-rapper Dani Apeldoorn.
  • Stadskaravaan Holy

    Festival met theater, muziek, kunst en meer!

    De Stadskaravaan is een reizend festival waarbij muziek, theater, cultuur, dans, eten, drinken en veel meer. Iedere editie van het festival is anders en wordt samengesteld in samenwerking met wijkbewoners en andere belangstellenden.
  • Dansstudio Dance Point Vlaardingen & Celtic Swing

    ON WORLD TOUR WITH THE STARS!

    Kom mee met de leerlingen van Dance Point & Celtic Swing op wereldtournee!  (Let op: combi-kaarten zijn enkel te bestellen via de aparte knop op de voorstellingspagina)
  • Ray Klaassens

    Groeipijn

    Voormalig officier binnen de Nederlandse Special Forces Ray Klaassens deelt in dit inspirerende en prikkelende theatercollege alle ins & outs van het traject en de lange weg die hij zelf heeft afgelegd. Een verhaal over moeite doen, resultaten boeken en zelfreflectie. Een verhaal voor iedereen, want ‘Als ik het kan, kun jij het zeker!’, aldus Ray.
  • Stadskaravaan Westwijk

    Festival met theater, muziek, kunst en meer!

    De Stadskaravaan is een reizend festival waarbij muziek, theater, cultuur, dans, eten, drinken en veel meer. Iedere editie van het festival is anders en wordt samengesteld in samenwerking met wijkbewoners en andere belangstellenden.
  • Kraanconcerten met Young Talent Orchestra en Stringfever

    Openluchtconcert in het prachtige decor van de Oude Haven

    De openluchtconcerten uit 2023 in het prachtige decor van de Oude Haven kunnen rekenen op een groots vervolg! Laat je deze avond muzikaal verrassen door het Young Talent Orchestra en Stringfever, die zich beiden wagen aan prachtige en bekende filmmuziek rond de Stadskraan in Vlaardingen.
  • Kraanconcerten met o.a. Monique Smit, De Kast, Lo Poloko en Convoi Exceptional

    Openluchtconcert in het prachtige decor van de Oude Haven

    De openluchtconcerten uit 2023 in het prachtige decor van de Oude Haven kunnen rekenen op een groots vervolg! Laat je deze dag rond de Stadskraan in Vlaardingen muzikaal verrassen door Monique Smit & Kidspop, Silver Pockets Full, De Kast, Lo Poloko en Convoi Exceptional.
  • Sven Hammond Big Band Plays Ray Charles

    Na het geweldige succes van de allereerste theatertournee kun je organist en bandleider Sven Figee en zijn bekende orkest wederom in het theater bewonderen. In een funky en soulvolle avond rondom de legende Ray Charles geniet je van wereldhits, zijn bijzondere levensverhaal en vooral soul, jazz, blues, rhtyhm & blues!
  • Koffie met de Stadsvrienden

    Alleen naar het theater? Geen probleem!

    De Stadsvrienden is voor mensen die graag vaker naar het theater zouden gaan, maar liever niet alleen. Via de Stadsvrienden is er altijd wel iemand die mee kan! Meld je nú aan voor het gratis toegankelijke koffiemomentje.
  • De Kleine Zeemeermin (4+)

    De Musical

    Vaar mee op de swingende muziekgolven en duik diep in de prachtige onderwaterwereld van de familiemusical De Kleine Zeemeermin! Het bekende verhaal van de onderwaterprinses die verliefd wordt op een mensenprins komt tot leven in deze spetterende sprookjesmusical voor de hele familie vol vrolijke liedjes, schitterende kostuums, een groots decor en natuurlijk een spat humor in het verhaal.
  • Muza Valiaddinzade

    Piano Recital

    De jonge, uit Oekraïne gevluchte pianiste Muza Valiaddinzade toont deze middag haar uitzonderlijk talent in werken van Chopin, Liszt, Mendelssohn en Rachmaninov.
  • The Dutch Eagles

    20 Years on the road (try-out)

    Bij hun ontstaan 20 jaar geleden had deze band nooit durven dromen dat zij nu nog steeds met verve de muziek uit lang vervlogen tijden zouden spelen. Een perfect moment om tijdens de 20 Years on the road tour stil te staan bij de muzikale hoogtepunten en belangrijkste jaren van The Eagles.
  • de Wannebiezz in Concert

    Samen met hun begeleidingsband B!K D!EL en de backing vocals de Wannebabezz zingen de Wannebiezz hun eigen hits, maar ook nooit eerder uitgevoerd repertoire in hun eerste theaterconcert. Van klein akoestisch tot fifties rock en alles wat daartussen zit.
  • Waterlanders

    Een modern polderdrama (try-out)

    Waterlanders, met in de hoofdrollen topacteurs Randy Fokke, Paul R. Kooij en Jip Smit, is een messcherp polderdrama dat kijkt als een spannende serie. De toneelvoorstelling toont op herkenbare wijze hoe verschillende generaties binnen een familie omgaan met een wereld waarin het water oprukt.
  • Emma Heesters

    Live in Theater

    Heb jij ook zo genoten van de optredens van Emma Heesters in de televisieprogramma's Stars on Stage en Beste Zangers? Stap nu binnen in haar muzikale wereld, rechtstreeks van het scherm naar het podium, tijdens Emma Heesters' Live in Theater!
  • Valentina Tóth

    Wildbloei (reprise)

    Hét Comedy Talent van 2023 Valentina Tóth brengt met haar tragikomische, muzikale en over the top one woman debuutshow Wildbloei een ode aan de hysterische vrouw. Met een mix van opera, theater, musical, kleinkunst, klassieke muziek en comedy verkent ze de grenzen en clichés van het vrouwbeeld in onze maatschappij.
  • BORRELNOOTJEZ

    EL7EBS (GEVANGENIS)

    In deze gloednieuwe comedy theatershow van Borrelnootjez is Nederland veranderd in een dystopische dwangbuis waar je niets meer over iets of iemand mag zeggen. Geniet van nóg meer typetjes, absurde situaties, muziek, zelfspot en een flinke dosis slapstick. Niet lachen is ónmogelijk.
  • Woezel & Pip (2+)

    Sprookjes uit de Tovertuin (try-out)

    De lieve hondjes Woezel en Pip nemen de kleinste theaterbezoekertjes weer mee naar een wereld vol magie en plezier. In de gloednieuwe, muzikale theatertour Sprookjes uit de Tovertuin wordt er een écht sprookjesfeest gevierd! Kom je ook meezingen, -dansen en na afloop op de foto en knuffelen tijdens de Meet & Greet?
  • Jamai

    I’m still standing - Tribute to Elton John (reprise)

    Het kleurrijke en opzwepende theaterconcert I’m Still Standing is een eerbetoon aan Jamai’s muzikale held Elton John. Een heerlijk extraverte muzikale show, waarin Jamai en zijn band je meenemen in een breed scala hits van deze Grammy-award winning rockster. My gift is my song … and this one’s for you!
  • Good Boy

    Jürgen Theuns & Valentijn Banga

    Een hedendaags en autobiografisch coming of age verhaal, gespeeld door acteurs Jürgen Theuns en Valentijn Banga, rondom gender, seksuele voorkeur en identiteit. De voorstelling maakt invoelbaar hoe het is om ‘anders’ te zijn, is tegelijkertijd een hart onder de riem voor hen die dat zijn én een steun in de rug voor hen die voor deze mensen op willen komen.
  • Tjitske Reidinga

    Portret (reprise)

    Een ode aan het theater, de fantasie en het kleine leven. Een onewomenshow van een actrice die graag iets liefs, grappigs en magisch wilde maken. Een voorstelling waar ze zelf ook meteen kaartjes voor zou kopen. Een avond vol ongemakkelijke gedachtegangen, droogkomische gebeurtenissen, fantasierijke melodieën, troost, opluchting en de slappe lach!
  • Robin Hood (6+)

    En het Koninklijke geheim

    Upon A Dream Creations brengt het verhaal over de mysterieuze Robin Hood en zijn vrijbuiters tot leven. De bende doet er alles aan om een sprankje hoop te brengen in het ooit zo vreugdevolle Nottingham dat nu in handen is van Prins Jan. Een musical over liefde, vriendschap en mysteries en vol humor, drama, dans en muziek.
  • Gewoon zoals je bent (2+)

    Naar het populaire prentenboek van Jonny Lambert

    In de herfstvakantie én tevens Nationale KinderTheaterWeek brengt Klein Amsterdam Producties de muzikale en beeldende theatervoorstelling Gewoon zoals je bent, gebaseerd op het gelijknamige populaire prentenboek van Jonny Lambert.
  • Veldheren Live

    Peter van Uhm en Mart de Kruif

    In navolging van de succesvolle podcast Veldheren presenteren Nederlands belangrijkste generaals buiten dienst Peter van Uhm en Mart de Kruif, samen met journalist Jos de Groot, het allereerste militaire theatercollege. Dichterbij de frontlinie kom je niet!
  • The Last Five Years

    Een intieme en eigenzinnige musical over liefhebben en loslaten

    Deze intieme, eigenzinnige en succesvolle off-Broadway musical over liefhebben en loslaten, verweeft 2 perspectieven van dezelfde liefdesrelatie. Je volgt Jamie’s verhaal in chronologische volgorde, terwijl je Cathy’s verhaal achterstevoren beleeft vanaf het einde van hun turbulentie relatie.
  • Luís Rabello

    Romantisch, impressionistisch en jazzy pianoconcert

    Dit romantische, impressionistische en jazzy gastprogramma vol werken van Europese en Latijns-Amerikaanse componisten wordt aangeboden door de Vlaardingse muziekdocente Helma van der Windt, vanwege haar liefde voor klassieke muziek en ter gelegenheid van haar 60e verjaardag.
  • Janneke de Bijl

    Doet u ook mensen?

    Camerettenwinnares Janneke de Bijl zit misschien in een degelijke verpakking, maar van binnen is ze dwarser dan dwars. Ze analyseert, ageert, demonstreert, relativeert en playbackt. Zo ingewikkeld is het leven niet: Als je moe bent, ga dan zitten. Als je iets niet leuk vindt, stop er dan mee.
  • Popup Choir

    #Singfluencers: lekker gaan op de '80s

    Zij spelen, jij zingt. Ook als je denkt dat je niet kunt zingen. Dát is Popup Choir. Kneiterlekkere popnummers uit de '80s, twee uur lang vol gas gaan en een driestemmig hoogtepunt.
  • Plien & Bianca

    Harrekidee! (try-out)

    In hun achterste show nemen Plien & Bianca je opnieuw mee in hun unieke mix van hartverscheurende humor en ontroerende hilariteit en wacht er een onvergetelijke stoet aan hilarische typetjes.
  • Een Flinke Linkse Vrouw

    Geschreven door Aaf Brandt Corstius

    Dit komische toneelstuk zit vol geestige dialogen tussen twee eigenzinnige en totaal verschillende karakters. Margje (Linda Møller) haalt een uitdagend project in huis: Jan (Casper van Bohemen). Maar is deze straatkrantverkoper wel zo oprecht en is gutmensch Margje wel zo onbaatzuchtig als zij zich voordoet?
  • Niels Geusebroek

    Sings Coldplay (reprise)

    Net als voor vele Nederlanders is de muziek van de immens populaire band Coldplay van grote betekenis voor singer-songwriter Niels Geusebroek (bekend van The Voice of Holland). Hoog tijd voor een theatershow rondom het omvangrijke oeuvre dat de Engelse band de afgelopen decennia heeft opgebouwd.
  • Alex Ploeg

    Unplugged (try-out)

    Cabaretier, acteur en tekstschrijver Alex Ploeg gaat in zijn derde solovoorstelling Unplugged terug naar zijn stand-uproots. Dichtbij zichzelf, ongepolijst, zonder franje en met enkel een microfoon en gitaar. Verwacht harde grappen, persoonlijke verhalen, absurde sketches en meeslepende gitaarliedjes.
  • Pepernotenpret (2+)

    Met Dirk Scheele

    Dirk Scheele viert in deze vrolijke en muzikale voorstelling het Sinterklaasfeest samen met alle kleine hulppieten en sinterklazen in de zaal. Vergezeld door echte zangpieten zingt hij bekende én nieuwe Sinterklaasliedjes. En als je mooi en hard genoeg meezingt, -swingt en -doet komt Sinterklaas misschien ook nog wel een deuntje meespelen…
  • Soundos El Ahmadi

    Witte Ruis (try-out)

    Soundos heeft zich bevrijd van alle negatieve ruis van anderen, heeft nóg meer schijt aan de wereld en is nóg zelfverzekerder. Dat egoïsme heeft een positieve invloed gegeven aan haar leven. Zoals de Theaterkrant al schreef over haar laatste voorstelling: “Maak geen ruzie met Soundos, want je staat tegenover een vleesgeworden stroomstootwapen, honkbalknuppel en verbaal kanon.” Zet je daarom maar schrap voor haar gloednieuwe voorstelling!
  • The Story of Boybands

    Oh my god they’re back again!

    In deze spetterende muzikale avond duikt Charly Luske samen met Leon Sherman, Tommie Christiaan en bandleider Nick Bult in de bekendste boybands. De spannende verhalen, hun succes en schandalen én vooral natuurlijk de allergrootste hits van o.a. Backstreet Boys, *NSYNC, Five, One Direction en Boyz II.
  • Andries Tunru en Stefan Hendrikx

    Beperkt Houdbaar

    Twee acteurs, één muzikant, geen script. Deze improvisatieshow is misschien wel de meest verrassende voorstelling van het seizoen en zó virtuoos dat je ’t moet zien om ‘t te geloven. Na het (drie keer op rij!) winnen van het NK Improvisatietheater en hun lovende recensies bouwden Andries Tunru en Stefan Hendrikx in korte tijd een ware cultstatus op. Geen zorgen: je hoeft zelf het podium niet op, laat dat maar aan Andries en Stefan over!
  • Simply The Best of Tina Turner

    feat. Nurlaila Karim

    Stap binnen in de wervelende wereld van de Queen of rock-'n-roll Tina Turner, met ‘number one Tina performer’ Nurlaila Karim als leadzangeres, een negenkoppige showband inclusief backing vocals en danseressen en natuurlijk de grootste hits!
  • Koffie met de Stadsvrienden

    Alleen naar het theater? Geen probleem!

    De Stadsvrienden is voor mensen die graag vaker naar het theater zouden gaan, maar liever niet alleen. Via de Stadsvrienden is er altijd wel iemand die mee kan! Meld je nú aan voor het gratis toegankelijke koffiemomentje.
  • Ricky Risolles en Tante Lien

    Dat heeft zo’n Indo tòg niet nodig… (reprise)

    Met een mix van stand-upcomedy, cabaret en muziek neemt Ricky Risolles je samen met Tante Lien (Wieteke van Dort) mee op een on-Indische manier en vertelt hij hoe hij de spoken in zijn eigen hoofd te lijf gaat. Snel, gevat, hard en liefdevol. Laat je ego thuis, maar neem je zelfspot mee. En… deze show is zéker niet alleen voor Indo's!
  • Families zijn gek

    Rasverteller Roland Vonk en akoestisch duo Blind Vertrouwen

    Rasverteller Roland Vonk en het akoestisch duo Blind Vertrouwen slaan de handen ineen. Vonk vertelt; columns en teksten, uit het leven gegrepen verhalen en anekdotes, humoristisch en soms filosofisch getint, maar altijd perfect aansluitend bij de muziek van Blind Vertrouwen. Van Ierse balladen tot blues en stevige swing. Liedjes over Rotterdam, familie en het leven zelf.
  • Bovenste Knoopje Open

    Hoe is het water?

    Deze band brengt hartverwarmende liedjes in een tijd die soms bijna apocalyptische trekjes heeft. Want in welk water zwemmen we nu eigenlijk precies? Een avond vol humor en herkenning waarop je optimistischer de zaal gaat dan je binnengekomen bent. Deze vier jonge multi-instrumentalisten zijn met hun poëtische en scherpe verhalen, humor en engagement hard aan de weg aan het timmeren!
  • Stadskaravaan Finale 2024

    Feestelijke afsluiting van het festivaljaar

    Tijdens de finale van de Stadskaravaan komen hoogtepunten van de afgelopen edities nóg een keer langs én wordt het publiek getrakteerd op nieuwe artiesten en activiteiten.
  • Bert Visscher

    Dat zie je een ander niet doen (reprise)

    Na een pandemie en een winterslaap is Bert Visscher terug op het podium, want hij heeft nog geen zin om geruisloos richting geraniums en bingo te rollen. Nog één keer komen zijn beste typetjes samen met nieuwe idioterie en materiaal dat het nooit heeft gehaald. Een typische, en waarschijnlijk allerlaatste, Visscheravond dus!
  • Re-Play & Roméo

    The Legacy Tour

    Zet twee van de grootste en toonaangevende pop/R&B-groepen uit de jaren ’90 bij elkaar en je krijgt: vuurwerk! Na 13 jaar komen de internationaal bekende mannen van Roméo weer bij elkaar om samen met R&B grondleggers Re-Play iedereen mee te nemen op een trip down memory lane.
  • Fien & Teun de Musical (2+)

    Circus op de boerderij (try-out)

    Het allerleukste boertje en boerinnetje zijn terug in het theater met een spiksplinternieuwe en vooral vrolijke familiemusical! Beleef een vrolijk circusavontuur en zet samen met Fien en Teun én alle dierenvriendjes al zingend en dansend de beestenboel op zijn kop.
  • Pater Moeskroen

    Komt van een koude Kerstmis thuis

    Pater Moeskroen heeft de oplossing tegen de jaarlijkse sleur van de verplichte Kerstnummers: nieuwe Kerstnummers! De Bourgondiërs met hits als “Joost” en “Roodkapje” zetten de Kerstmuts op en halen de kerstballen weer van zolder om voor alles behalve een stille nacht te zorgen.
  • Claudia de Breij

    Wat als (reprise)

    De grande dame van het Nederlands cabaret komt terug naar Vlaardingen en is eerlijker, persoonlijker én grappiger dan ooit. Wat als is een voorstelling over aardig zijn en aardig gevonden worden. Over overprikkeld zijn of gewoon eindelijk écht jezelf durven zijn. Want ja, wat als?
  • Babykerstconcert (0+)

    Twinkel Twinkel kleine ster

    Verras jouw kleintje met de magie van theater! In het sfeervolle speelconcert worden de állerkleinsten (0 tot 18 maanden) betoverd met klassieke kerstklanken. De baby’s kunnen wiebelen en wiegen op de vrolijke en rustgevende klanken van het strijkerstrio Krulmuziek. Of rondkruipen over het grote kleed, dichtbij de muzikanten of juist lekker veilig op schoot.
  • Kerstconcert (2+)

    Door Krulmuziek

    Met het Kerstconcert van Krulmuziek worden alle jonge bezoekertjes (2 tot 6 jaar) getrakteerd op een muzikale droomwereld in kerstsferen. Laat je verwonderen door de strijkmuziek van grote componisten, zing en swing mee met de muzikanten en maak samen muziek met rinkelende belletjes.
  • Agatha Christie's Murder on the Nile

    De ultieme whodunit!

    Stap aan boord van een romantische cruise over de schilderachtige Nijl, die verandert in een nachtmerrie. In het holst van de nacht klinkt een schot, gevolgd door de vondst van een levenloos lichaam. Alle passagiers staan op scherp en vanaf dat moment is niemand meer onschuldig in dit moordmysterie georkestreerd door de Grand Dame of Suspense.
  • De Vlaardingse Eindejaarsshow

    Door de makers van Talk of the Town

    Een jaaroverzicht, maar dan anders. Niet een opsomming van gebeurtenissen, maar een antwoord op de vraag: wat voor impact had dit jaar op de Vlaardingse samenleving? De makers van Talk of the Town brengen een gevarieerde show met een mix van muziek, interview, spel, satire en theater. Dit alles onder begeleiding van presentator Tjerk van der Ende.
  • Richard de Leth

    OERsterk theatertOER

    Hoe komt het dat we de handleiding van onze mobiele telefoon beter kennen dan die van ons eigen lichaam? Hierdoor wordt de moderne mens steeds dikker, zieker en zwakker. Drs. Richard de Leth verruilt zijn witte jas voor de microfoon en deelt zijn gezondheidskennis in de OERsterk theaterTOER.
  • Toneelgroep ONI

    Een rondje balkon voor meneer

    Met deze klucht staat Toneelgroep ONI wederom garant voor een hilarische avond. Laat je meevoeren naar een hotel waar van alles gebeurt tijdens deze bijna klassiek geschreven avond vol grappen en verwarrende situaties.
  • Luuk Ransijn

    Vacht

    Hoe verover je als zachtmoedig mens een plek in een wereld die steeds meer lijkt te verharden? Luuk Ransijn (winnaar Amsterdams Kleinkunst Festival 2023) heeft een kritisch oog voor de grote uitdagingen van zijn generatie én de zachte blik op het kleine waar vaak overheen gekeken wordt. Gewapend met krachtige liedjes, goede moed en scherpe grappen gaat deze twintiger op zoek naar veiligheid.
  • Bing (1+)

    Bing's dagje uit

    Bing, Sula, Flop, Pando en Coco vieren “Leuke Dingen Dag”, de dag waarop je alleen maar leuke dingen mag doen. Maar wat moet je dan gaan doen? Alles is toch leuk? Beleef samen met Bing en zijn vriendjes een vrolijk meezing avontuur, waar het nodige mis gaat, maar natuurlijk alles weer goed komt.
  • Christian Farla

    MAGIC 2.0 - The Next level of magic

    Vingervlugge kaarttrucs, mindreading, zweefacts, hypnose én een doorzaagact met een plexiglas kist. Je ziet het allemaal in deze spectaculaire (en vooral níet te geloven) magie- en illusieshow van meesterillusionist Christian Farla. Samen met zijn Showgirls of Magic staat hij deze avond garant voor een sensationele show, waarbij je continu op het puntje van je stoel zit.
  • Mell VF

    DNA

    In DNA komen verhalen en muziek samen en vervagen de grenzen tussen fictie en waarheid. Met betoverende harmoniën en ritmes, waar in iedere noot de familiegeschiedenis doorklinkt, krijgt elk verhaal een nieuwe dimensie en diepere betekenis. Dompel jezelf onder in de wonderlijke wereld van Mell VF’s muzikale DNA en het DNA van voorouders.
  • Tanya Schaap

    Heimatliebe

    Bij ontvangst van de stimuleringsprijs van het Lothar Pfifferling Institut te Wuppertal kreeg Tanya Schaap (o.a. Musica Extrema) een speciale opdracht: zet de rijke Duitse muziekcultuur wereldwijd in de schijnwerpers. Het resultaat: een hilarische en muzikaal hoogstaande voorstelling waarin Tanya in achttien verschillende personages kruipt. Bijgestaan door drie gerenommeerde Duitse musici.
  • Sjef Torrie (5+)

    Workshop Gezonde Snoep (DIY)

    Het klinkt misschien gek, maar: snoep is gezond! Tijdens deze leerzame DIY workshop maak je samen met Sjef Torrie een gezond snoeppakketje. Met vegan ingrediënten waaronder mangopuree, dadeldrop, zoethout en een chocokoekje ga jij zelf aan de slag met gezond maar vooral overheerlijk snoepen.
  • Kruimeltje (5+)

    En de strijd om de Goudmijn

    Kruimeltje duikt in dit gloednieuwe avontuur in het verleden van zijn vader in Amerika. Als hij voor straf op zijn kamer moet blijven ontsnapt hij via zijn fantasie naar het Wilde Westen. Ga mee op avontuur in deze vrolijke familiemusical vol humor, fantasie en leuke liedjes.
  • Gerard Alderliefste & Friends

    Une belle histoire - episode 3

    Waan je voor één avond op een Frans dorpsplein bij een fête du village. Samen met zeven enthousiaste muziekvrienden en -vriendinnen viert Gerard Alderliefste het Franse chanson. Raak gecharmeerd door de warme Franse klanken van de accordeon en viool en wordt meegevoerd door het joie de vivre en de liefde voor muziek en de Franse taal.
  • Xclusiv Company

    Sculptor

    Sculptor is een unieke theaterbelevenis waarin de kracht van doorzettingsvermogen gevoeld wordt. Te midden van pulserende beats en rauwe uitdagingen, dansen B-boys hun verhaal van groei en overwinning. Met hun moves lijken ze de zwaartekracht te trotseren en demonstreren ze dat met doorzettingsvermogen zelfs het schijnbaar onmogelijke haalbaar is.
  • Lale Gül

    Ik ben vrij

    Drie jaar na haar veelbesproken debuutroman Ik ga leven, over haar jeugd in een strenggelovig moslimgezin blikt schrijver en columnist Lale Gül tijdens het theatercollege Ik ben vrij terug op de eerste jaren van haar nieuwe leven. Naast succes, prijzen, steun, nieuwe ontmoetingen en vooral vrijheid bracht dit nieuwe leven ook bedreigingen en afkeer met zich mee. Was die hoge prijs het waard?
  • Simon & Garfunkel Acoustic – Old Friends

    Jop Wijlacker & Dennis Kolen (reprise)

    Jop Wijlacker en Dennis Kolen maken een nostalgische muzikale reis met weergaloze tweestemmigheid, een spraakmakend verhaal, intrigerende beelden en uiteraard de prachtige muziek van Simon & Garfunkel. Na 20 jaar goede vriendschap stellen Jop en Dennis de vraag hoe de moderne tijd verschilt van de swinging ‘60’s en ‘70’s, de tijd waarin de popcultuur ontstond en de iconische hits van Simon & Garfunkel voor het eerst uitkwamen.
  • The Fortunate Sons

    The Best of CCR

    The Fortunate Sons hebben met hun zeer succesvolle deelname aan het SBS6-programma ‘The Tribute – Battle of the Bands’ een ware Creedence Clearwater Revival ontketend. In deze weergaloze ode nemen de muzikanten je mee naar de hoogtijdagen van de popmuziek met de grootste hits van CCR!
  • Koffie met de Stadsvrienden

    Alleen naar het theater? Geen probleem!

    De Stadsvrienden is voor mensen die graag vaker naar het theater zouden gaan, maar liever niet alleen. Via de Stadsvrienden is er altijd wel iemand die mee kan! Meld je nú aan voor het gratis toegankelijke koffiemomentje.
  • Pubquiz

    Plezier voor iedereen

    Altijd al eens willen weten wie nou de slimste is in het gezin, de familie of de vriendengroep? Na de Pubquiz weet je het! De Pubquizmasters schieten in hoog tempo vragen op je af over de meest diverse onderwerpen. Blinkt jouw team uit in algemene kennis? Voor teams van 2 tot 6 personen.
  • Kwiatkowska & Adamus Duo

    Huiskamerconcert

    In het kader van Klassiek uit alle windstreken speelt dit bijzondere ensemble een uniek huiskamerconcert in de sfeervolle Boven Foyer. Tijdens de Grand Tour of the European Virtuosos worden de toeschouwers getrakteerd op klassieke en vroeg romantische muziek op historische instrumenten.
  • Ashton Brothers

    BROTHERS

    De Ashton Brothers zijn terug, en hoe! Met hun iconische energie vliegen ze dwars door de fysieke grenzen van theater. Dwars door ruimte en tijd. Dwars door huid en haar, in een rechte lijn naar je hart. Met hun absurdistisch variété waarin alles mogelijk is creëren ze met een big bang hun eigen kosmos van magie en muzikaliteit.
  • Kaya

    Tussen vroeger en later

    Kaya is terug met de nieuwe muzikale theatervoorstelling Tussen vroeger en later met zelfgeschreven Nederlandstalige liedjes over liefde, verlies, verlangen en dromen. De vier muzikanten weten het publiek te roeren en te ontroeren met grote, kleine, verstilde en veel nieuwe liedjes die recht uit het hart komen.
  • Fred Delfgaauw

    Broos

    Een liefdevol eerbetoon aan hen die onvermoeibaar en vaak ondergewaardeerd zorg bieden aan oudere mensen. Broos toont de breekbaarheid van zorg in de verhalen van kleurrijke personages die tot leven gewekt worden door meesterverteller Fred Delfgaauw. Hij sprak hiervoor met bewoners van zorginstellingen, zorgpersoneel, vrijwilligers en mantelzorgers.
  • Fabian Franciscus

    Loskomen

    “Probeer helemaal uit je dagelijkse stramien los te komen! Was het vurige betoog van mijn psycholoog ooit aan mij. In die tijd verloor ik soms letterlijk meer tijd aan de angst en vrees, dan aan het leven zelf. En precies dat wil ik op dit moment ook weer; even loskomen! En misschien gun ik jou dat ook wel heel erg. Zullen we samen, loskomen?”
  • Arnout Van den Bossche

    Coach

    Iedereen heeft het er maar druk mee: werken aan jezelf. Ieder aspect van onze identiteit heeft speciale aandacht nodig. Sommigen reizen hiervoor af naar Azië, anderen schakelen een zelfverklaarde coach in óf nemen deze rol zelf aan. Met al die coaches zie je door de bomen het bos niet meer. Er is behoefte aan een coach die ons de weg wijst in de wildgroei van coaches. Dit is de cue voor Arnout.
  • Young Talent Orchestra

    o.l.v. Mikhail Zemtsov

    Het Young Talent Orchestra uit Rotterdam komt, onder leiding van dirigent Mikhail Zemtsov, naar Vlaardingen. Leerlingen van het Rotterdams Hellendaal Muziekinstituut en Codarts Lyceum vormen samen een professioneel symfonieorkest en laten je kennismaken met hun grootste passie in het leven: muziek!
  • Oh Buurman wat doet u nu? Revue!

    Arijan van Bavel en Esmee van Oostende

    Arijan (Adje) en Esmee (Esmee Joanna) belichten op komische wijze de ups en downs van het naast elkaar wonen. Gluur onbeschaamd over de heg en zie hoe Arijan nooit jaloers is op de 1.1. miljoen TikTok-volgers van Esmee en hoe Esmee er nooit problemen mee heeft dat Arijan weleens naakt door de tuin loopt.
  • De Gorgels (6+)

    Naar het gelijknamige kinderboek van Jochem Myjer

    Als Melle midden in de nacht wakker wordt zit er een vreemd wezentje op zijn bedrand. Een soort bolletje wol, met armpjes en beentjes en twee harige, puntige oren. Maar zodra Melle het licht aan doet is het wezentje weg. Niemand gelooft het, maar Melle gaat met zijn superogen op onderzoek uit en beleeft helemaal alleen de spannendste avonturen.
  • Vuile Huichelaar

    De Foute Liedjes Parade

    De koninginnen van het meezingcabaret trekken wederom ten strijde, gewapend met heerlijke foute liedjes en dito types als kippensoep voor de ziel. Spits, herkenbaar, krankzinnig en brutaal, maar nooit ordinair. Na deze masterclass in zorgen vergeten, samen zijn, omdenken en pret maken zal iedereen met een glimlach van oor tot oor en íets schorre stembanden de zaal weer verlaten. En ja: ook (dappere) mannen zijn van harte welkom om mee te doen.
  • Broos

    Anne Zwaga & Cajan Witmer

    Een uniek jazz & poetry theaterconcert dat voelt alsof er een gedichtje in je hart kruipt. Met uitsluitend eigen muziek en beeldende teksten brengen Cajan en Anne de luisteraar in de sfeer van de muziek. In lyrische melodieën lijken de saxofoon en piano met elkaar samen te smelten met uitgebreide ruimte om te fantaseren, door te denken en te lachen.
  • Eiffel

    Door de makers van Checkpoint Charlie

    De musical Eiffel vertelt het verhaal van een vader en dochter die elkaar verliezen in het bouwen aan de toekomst. Na het onzichtbare geraamte van het Vrijheidsbeeld te hebben gebouwd, wil Gustave Eiffel iets maken waardoor de wereld hem zal zien. Hij lijkt echter blind voor de offers die zijn dochter Claire hiervoor brengt. Zij is bang dat ze na haar moeder ook haar vader verliest.
  • Gavin Reijnders

    Glittermoe (reprise)

    Gavin Reijnders (winnaar van het BNNVARA tv-programma Ik Ga Stuk! in 2022) wil niet langer alles mooier maken dan het is. Maar om ergens bij te moet je je toch aanpassen. De wereld bestaat uit hokjes gevuld met mensen die de perfecte versie van hunzelf willen zijn, maar maakt dit hen ook echt gelukkig? Gavin neemt je mee in zijn identiteitscrisis. Welke prijs wil jij eigenlijk betalen om ergens bij te horen?!
  • Oxygen

    DELUSION II - The final chapter

    De jonge, ambitieuze choreograaf Jennifer Romen neemt je mee in een next level samenspel tussen dans en illusie. Haar dansgezelschap Oxygen maakt indruk met uniek visueel werk in de adembenemende en vernieuwende vorm van theater. Het spannende spel tussen de dansers, het licht en de ongekend strakke choreografieën zullen je gegarandeerd omverblazen!
  • Comedy & Iftar

    Verbondenheid en begrip in een hilarisch jasje

    De maaltijd waarmee gezamenlijk het vasten wordt gebroken, de iftar, vormt het hart van dit betoverende evenement. Het hilarische comedyprogramma wat volgt, is door cabaretier Musa ontworpen om zowel vastende als niet-vastende harten te veroveren. Marhaba! (Welkom!)
  • Diederick Ensink

    Diederick's Duel

    In deze voorstelling gaat muzikale alleskunner Diederick, zoals de titel al doet vermoeden, de strijd aan. Een strijd niet tégen, maar mét al zijn instrumenten. Dit is niet de enige strijd die geleverd zal worden, want wat gebeurt er als de strijd in het hoofd het overneemt? Deze vraag zorgt voor grappige, ontroerende en vooral herkenbare muzikale momenten.
  • Iris Rulkens

    Hier is Iris Live

    Online comedian en presentatrice Iris Rulkens werd bekend met, en geroemd om, haar hilarische typetjes en perfecte imitaties. Ze staat altijd áán en laat je jouw zorgen vergeten door je aan het lachen te maken! Een show vol humor, typetjes, eerlijkheden, vrouwelijke onzekerheden, daddy issues en een boodschap.
  • Brandweerman Sam (2+)

    Avontuur op Dino Eiland

    Van redden krijgt Brandweerman Sam nooit genoeg! Wanneer Professor Pekel een écht oud dino-ei vindt, denkt hij dat er ook andere resten van dino’s op het eiland zullen liggen... In Avontuur op Dino Eiland maken Brandweerman Sam en het brandweerteam zich klaar voor verder onderzoek. Ga je mee op avontuur?
  • Pieter Derks

    Ja, leuk

    Een stortvloed aan actuele grappen over waar we nu weer in beland zijn met z’n allen. Een voorstelling waarin naar voren komt dat alles hopeloos misgaat, maar dan met zoveel energie, muziek, zelfspot en levenslust gebracht dat je tóch denkt: Ja, leuk.
  • Bakker & Bakker

    Ben je bezopen?

    Een doseerprobleem, een slecht rempedaal, een gelegenheidsgebruiker, een feestbeest: verzachtende termen voor verslaving zijn er genoeg. Bram en Fimme Bakker verkennen verslaving in al haar gedaanten. Open en eerlijk, zonder franje. Liever een harde maar rake grap, dan een ritueel dansje om de hete brei. Dát hebben vader en zoon lang genoeg gedaan.
  • De Grote Slijmmusical (6+)

    Vol kleur, humor, dans, spanning én slijm

    Beleef een familiemusical vol herkenning, kleur, humor, dans, spanning én slijm. Slijmcreator Indy van Leeuwen kondigt via een videoboodschap aan dat zij het stokje door zal geven aan vijf nieuwe slijmmakers. Speelgoedfabrikant Dominicus Duff wordt daar niet blij van een keert zich tegen de plannen van de vijf.
  • De Aanslag

    Met o.a. Leendert de Ridder en Henriëtte Tol

    De toneelbewerking van Harry Mulisch' bestseller De Aanslag is én blijft een absolute must-see, ook 80 jaar na de bevrijding. Een indringend en spannend verhaal over schuld, verantwoordelijkheid en de impact van oorlogsherinneringen. Het verhaal heeft niets aan zeggingskracht verloren, de vrijheid van de mens blijft kwetsbaar en is ook anno nu niet vanzelfsprekend.
  • ISH Dance Collective

    Hiphop Circus

    Wat hebben circus, breaking en urban sports met elkaar te maken? Alles! In Hiphop Circus verkent een groep performers o.l.v. choreograaf Marco Gerris de grenzen van de allesomvattende elementen water, vuur, lucht en aarde. Je kijkt je ogen uit!
  • Nieuwe Buren

    Naar de literaire thriller van Saskia Noort

    Na een zware periode betrekken Eva en Peter – zonder al te veel enthousiasme – hun pas opgeleverde villa in een nieuwbouwwijk. Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Steef en Rebecca. De echtparen lijken het perfecte leven en een gelukkig huwelijk te hebben, of dat ook daadwerkelijk het geval is…
  • Pieter Jouke

    Sluikstort

    Sluikstort is het Belgische woord voor illegaal afval dumpen, een prachtig woord voor een lelijk fenomeen. De fascinatie voor de tegenstelling tussen wat we zeggen en wat we doen zal centraal staan in deze voorstelling. Op onnavolgbaar absurde wijze achterhaalt Pieter Jouke of hij zélf eigenlijk wel doet wat hij zegt.
  • Koffie met de Stadsvrienden

    Alleen naar het theater? Geen probleem!

    De Stadsvrienden is voor mensen die graag vaker naar het theater zouden gaan, maar liever niet alleen. Via de Stadsvrienden is er altijd wel iemand die mee kan! Meld je nú aan voor het gratis toegankelijke koffiemomentje.
  • Jandino

    Therapie

    Ligt het aan Jandino, of wordt de wereld met de dag gekker?! In Therapie onderzoekt hij of we niet allemaal een beetje therapie kunnen gebruiken. Maar de vraag is dan, wat voor soort? Jandino trapt af met lachtherapie want hij is van mening dat lachen te allen tijde het beste medicijn is.
  • Monique Smit (3+)

    Op reis met KidsPop

    Dans, zing en spring mee met Monique Smit in de voorstelling Op reis met KidsPop. Een muzikale tocht lang álles dat van op vakantie gaan een feestje maakt. Van reizen met de trein, het vliegtuig of de boot, tot zwemmen en zandkastelen bouwen op het strand.
  • Nhung Dam

    Nhung geeft zich bloot

    Dat Nhung Dam Nederlands is, is toeval. Dat ze graag hutspot eet, ook. Dat ze kringverjaardagen viert, ook toeval. Dat ze lid is van de ANWB, je raad het al, toeval! Het schip dat haar Vietnamese ouders van zee plukte was nu eenmaal een Nederlands schip.
  • Klaas van der Eerden

    Blijven drijven

    Sketches, typetjes, muziek en misschien zelfs wel een beetje dans in deze energieke comedyshow. Waar komt toch die onbedaarlijke gedrevenheid om iedereen voortdurend te vermaken vandaan? Dát is de vraag waarop Klaas van der Eerden een antwoord zoekt.
  • De NEEhoorn (7+)

    De brutaalste musical van het jaar: NEE! – WELLES! – KUS m’n KONT – WAT?

    Stap binnen in het kleurrijke Heerlijk Hartenwoud, het thuis van de eigenwijze NEEhoorn en zijn vrienden de WATbeer, KUS-m’n-KONT-hond en WELLESprinses. Een energieke familiemusical gebaseerd op het populaire gelijknamige kinderboek. Bewerkt door cabaretier Peter Heerschop, geregisseerd door Naomi van der Linden en met muziek van hiphopcollectief DIEHELEDING.
  • BACH...Because

    Dasha Beets

    Zangeres Dasha Beets vertaalde gedichten van grote geesten uit het verleden en combineerde deze teksten vervolgens met eigentijdse versies van stukken van componist Johann Sebastian Bach. Nooit eerder werd Bach in deze swingende vorm vertolkt, toch weet Dasha het zó te brengen alsof het hoort!
  • Evergreen TOP 1000 Live!

    Remember the good times

    Met mooie verhalen, humor en muziek nemen de bandleden je voor één avond mee terug naar het gevoel van vroeger. Prachtige muziek uit binnen- en buitenland, met in het bijzonder een plek voor de classics uit Volendam, het dorp waar de band vandaan komt.
  • Veldhuis & Kemper

    Kunnen het niet laten

    Hoeveel roze olifanten heb jij in de kamer staan? Ofwel, wat kan je beter niet bespreken met vrienden en familie omdat het anders gedoe (of ruzie) wordt? Voor hun voorstelling hebben hebben Veldhuis & Kemper besloten alle roze olifanten zorgvuldig op te bergen. Wel zo rustig, dachten ze...
  • Solomet3

    Vera van der Poel, Sander Donkers en David Middelhoff

    Solomet3 is méér dan 3 keer 1, want als Vera van der Poel, David Middelhoff en Sander Donkers hun kwaliteiten bundelen gaan er andere krachten spelen! Deze multitalenten in de mix zorgen gegarandeerd voor een inspirerende, vermakelijke, literaire en toch lichtvoetige voorstelling.
  • Musa

    Ik ben Musa

    Nu Musa 35 is geworden, wil hij écht zichzelf zijn. Heerlijk eerlijk zijn. Het masker dat hij altijd gedragen heeft afwerpen, maar er is een probleem: wie is de echte Musa? Ga mee in zijn openhartige en grappige zoektocht.
  • Anansi de spin (4+)

    Sterker dan Olifant

    Anansi heeft de lekkerste banaantjes óóít in de boom zien hangen en klimt helemaal naar boven om ze te pakken. Maar dan worden ze onder zijn neus weggekaapt door Olifant! Anansi kan het niet laten en daagt haar uit voor een potje touwtrekken waarbij de winnaar het fruit krijgt.
  • Babyconcert BB (0+)

    Door Makiko Ito en Wonderland Collectief

    Een interactieve dans- en muziekvoorstelling voor de allerkleinsten. In het babyconcert improviseren de dansers en muzikanten samen op de bewegingen en geluiden van hun piepjonge publiek, zo ontstaan er ter plekke unieke dialogen tussen de artiesten en de baby’s!
  • Holland Dance Festival

    Talent on the Move

    Maak kennis met een nieuwe generatie (moderne) danstalenten! Een dertigtal dansers van Codarts Rotterdam, dé internationale hotspot voor eigentijdse dans, toont een uniek programma waarin hun jeugdige flexibiliteit en ongekend hoog energieniveau vertaald worden naar prachtige solo’s, duetten en groepsstukken.
  • Johan Goossens

    Het volle leven

    Johan Goossens neemt je mee in zijn overtuiging dat we eigenlijk iedere dag volmondig “JA!” moeten zeggen tegen het leven. Opstaan en er iets moois van maken. Hoe hij tot deze overtuiging gekomen is? Ervaringen in het onderwijs, de darkroom en aan een ziekenhuisbed.
  • The Kik

    Bal Populaire

    Levensliederen, smartlappen en tranentrekkers: het was slechts een kwestie van tijd voordat The Kik, onder aanvoering van Dave von Raven, zich aan deze materie zou wagen. Bal Populaire barst van de liedjes waarin gezelligheid en ambiance de boventoon voeren, waarbij ruimte is voor nostalgie en waar melancholie steeds op de loer ligt.
  • Lavinia Meijer (8+)

    Behind the Telescopes

    Harpiste Lavinia Meijer, sound designer Arthur Antoine en animator Aimée de Jongh nemen je mee op een muzikale ontdekkingsreis naar een beter leven. De door livemuziek ondersteunde familiefilm gaat over een meisje dat door een telescoop naar de ruimte kijkt en fantaseert over een leven op Mars.
  • Peter Heerschop & Viggo Waas

    Jeugd

    Beste vrienden. Mannen met plannen. Dat zijn Peter Heerschop en Viggo Waas. Jongens waren ze. Of nee, jongens zijn het nog steeds. In wat mogelijk hun laatste theatershow samen is, gaan ze nog één keer voluit. Zodat ze zeker weten dat ze alles, maar dan ook echt álles hebben gegeven.
  • Slagerij van Kampen

    40 Jaar Jubileumtour

    Een Edison Award, een gouden cd, vele theatertournees, tv-optredens én een liveoptreden voor Nelson Mandela: Slagerij van Kampen heeft de afgelopen 40 jaar enorme successen geboekt! In deze voorstelling smelten het prachtige verleden en het krachtige, indrukwekkende heden samen tot een fantastische live-ervaring gekenmerkt door het typische Van Kampen-geluid.
  • Jawad Es Soufi

    SLOEGIE!

    Als een komeet schoot Jawed Es Soufi drie jaar geleden de Nederlandse theaters in en sindsdien verkoopt hij zijn voorstellingen strak uit. De zaal verlaten zónder kramp in je kaken van het lachen is gewoonweg niet mogelijk. Zonder nieuwe inzichten over mens en maatschappij trouwens ook niet.
  • The Songwriters Club

    Laat je verrassen door wisselende singer-songwriters

    Iedere show van The Songwriters Club kent een andere line-up bestaande uit drie singer-songwriters, deze wisselingen maken elke voorstelling dus uniek! Denk aan singer-songwriters die nét hun eerste single op de radio hebben, of artiesten die veel voor anderen schrijven. Laat je verrassen en (her)ontdek talent.
  • The Smartphone Orchestra (14+)

    The Social Sorting Experience

    Een lastig te vertellen maar urgent verhaal in een spectaculaire theaterbeleving: op een avontuurlijke manier word je uitgedaagd om de wereld áchter je telefoonscherm te betreden en aan den lijve te ondervinden hoe algoritmes je indelen en sorteren. De perfecte manier om op luchtige wijze het gesprek over de schaduwkant van ons telefoongebruik te openen.
  • Yentl en de Boer

    Rekhalzen

    Rekhalzen is oudhollands voor reikhalzen. Een uitstekend woord en bovendien precies waar het duo aan toe is: de nekken rekken. Zoekend naar de horizon, de toekomst of gewoon een stukje richting. Ligt er iets moois op hen te wachten? Een show vol prachtige en grappige liedjes, waar de dames zo geliefd om zijn.
  • Ernst, Bobbie en de rest (3+)

    Ernst en Bobbie doen maar wat

    Beleef een doldwaas theateravontuur met Ernst en Bobbie! Je ziet hoe Ernst en Bobbie vakantie vieren op een prachtig eiland. Ze gaan minigolven en willen graag een rondje varen met hun zeilboot, maar dan slaat het noodlot toe: de boot vaart per ongeluk weg zonder dat er iemand in zit!
  • Guido Weijers

    Momentum

    Pure, rauwe stand-up in Guido Weijers’ nieuwe voorstelling Momentum. Één man, één microfoon en storm aan kakelverse verhalen en grappen uit een onnavolgbaar brein. Tijdens de show neemt Guido je mee in een reis door de tijd, waarbij hij je overrompelt met een tornado van humor en filosofie.
  • Vlaardings Musical Gezelschap

    De musical over een musical

    Ken je het effect van tussen twee grote spiegels staan? Je ziet jezelf dan oneindig vaak. In de nieuwste voorstelling van het Vlaardings Musical Gezelschap is precies dát aan de hand, in deze bijzondere opzet zie je de voor- en achterkant van een musical tegelijkertijd.