André het Astronautje (4+)

Onderdeel van het Prentenboekjesfestival

Hoe word je een goede astronaut? Moet je hoog durven klimmen? Goed kunnen sporten? Weten waar de planeten staan? André het astronautje neemt je mee naar een bijzondere plek en verklapt daar een geheim. Gebaseerd op de belevenissen van André Kuipers. 

In deze solovoorstelling maken kinderen op speelse wijze kennis met de ruimtevaart, het leven als astronaut én met onze mooie maar kwetsbare planeet. De voorstelling is geïnspireerd door de belevenissen en ervaringen van astronaut André Kuipers. Hij woonde en werkte meer dan een half jaar in het internationale ruimtestation ISS en heeft al vijf boeken geschreven over het astronautje. In deze voorstelling komen die verhalen tot leven. 

Deze voorstelling is onderdeel van het Prentenboekjesfestival

Hoezo schijnt de maan en waarom ziet hij er altijd anders uit? Kan jij alle sterren tellen en hoe ver weg zijn ze precies? Die oneindige sterrenhemel in het donker prikkelt de fantasie van jonge kinderen. De maan is één van de eerste dingen waar kleine peuters naar wijzen en één van de eerste woorden die ze volmondig kunnen zeggen. 

Tijdens het Prentenboekjesfestival wordt iedereen van harte uitgenodigd om de magische wereld onder de sterren en de maan te betreden. Geliefde prentenverhalen komen tot leven op het toneel bij twee speciale voorstellingen, je kan in de unieke Sterrenfabriek naar hartenlust spelen met sterren van allerlei materialen en prentenboekfiguren lopen door het theater heen. Koop een kaartje voor één voorstelling en kom verder heel de ochtend lekker spelen in het theater.

Het programma:
9:30 uur Deuren open, spelen in de foyers
10:00 tot 10:45 uur André het Astronautje (4+)
11:00 tot 11:40 uur Raad eens hoeveel ik van je hou (2+)
11:30 tot 12:15 uur André het Astronautje (4+)
13.00 uur Einde festival