Andries Tunru

Marmer

Toen Michelangelo zijn vijf-en-een-halve meter hoge blok marmer geleverd kreeg (oh man, wat zal die flitsbezorger gevloekt hebben) wist hij: mijn meesterwerk, dé David, zit er al in. Ik hoef slechts weg te hakken wat het niet is, en het kunstwerk zal verschijnen. 

Zo ook Andries Tunru. Blijmoedig en voortvarend beitelt hij weg wat er niet toe doet. Hij breekt het soms eeuwenoude gesteente open en hakt, sjort en zaagt tot niets anders dan de kern overblijft. In tegenstelling tot Michelangelo laat hij de beitels en hamers liggen en gebruikt hij andere gereedschappen: messcherpe grappen, bruisende verhalen en verbluffende improvisaties. 

Over Andries Tunru 
Andries Tunru won prijzen op drie verschillende cabaretfestivals en maakte hij opgang via Lingo, Dumpert en De Slimste Mens. Hij is lid van het cabaretteam van Spijkers met Koppen (NPO Radio 2) en vormt samen met Stefan Hendrikx improvisatie duo Beperkt Houdbaar. Zijn eerste twee programma’s – Vlees, vis, wal en schip en In Theorie – werden lovend ontvangen door pers én publiek. 

Speelduur 
± 90 minuten (geen pauze) 

Foyerprogramma
Voor en na de voorstelling zal DJ Ritchy muziek verzorgen om de avond compleet te maken. Ook interesse om in ons foyerprogramma te staan? Klik hier voor meer informatie.

Credits 
Tekst en spel: Andries Tunru 
Foto: Anne van Zantwijk 

Een zeer geslaagde voorstelling. Tunru is een ras-entertainer.

Brutaliteit van Van ‘t Hek, epische kracht van De Jonge, innemendheid van Finkers.

Tunru maakt hoge verwachtingen waar