Bakker & Bakker

Ben je bezopen?

Theatercollege

Een doseerprobleem, een slecht rempedaal, een gelegenheidsgebruiker, een feestbeest: verzachtende termen voor verslaving zijn er genoeg. Maar wat is het precies? Een progressieve hersenziekte of gewoon een slechte levensstijl? Hoe genezen we onze ouders en welke preventie bieden we onze kinderen?

Bram en Fimme Bakker verkennen verslaving in al haar gedaanten. Open en eerlijk, zonder franje. Niemand ontziend, vooral zichzelf niet, vooral elkaar niet. Liever een harde maar rake grap, dan een ritueel dansje om de hete brei. Dát hebben vader en zoon lang genoeg gedaan.

Bram Bakker was nooit lichamelijk afhankelijk van drank of drugs, maar stilzitten vindt hij even moeilijk als een alcoholist het aanschouwen van een halfvolle fles wijn. Decennialang deed Bram armzalige pogingen verslaafden te redden van de ondergang tot hij zijn eigen behandeling voorrang gaf.

Fimme Bakker is belast met een familiaire neiging ongezond om te gaan met genotsmiddelen. En daar maakt hij grappen over, als gediplomeerd cabaretier. Is humor de missing link in de verslavingszorg? Zouden hulpverleners zichzelf wat minder serieus moeten nemen?

Speelduur:
1 uur en 30 minuten (geen pauze)