Beer (7+)

Met Fabian Jansen, Kiki Schippers, Oscar Aerts en Wendy Hoogendijk

Jeugd & Familie

Er is een Beer in de stad! Alarm! Zo’n gevaarlijk beest kan natuurlijk niet tussen alle mensen. Maar aan de andere kant, een beer is ook natuur. En hij komt hier waarschijnlijk niet voor niets, misschien is hij wel gevlucht. En toch, die klauwen… Als hij zich nou aanpast, dan kan hij misschien blijven. Is dat goed voor de stad, of juist gevaarlijk?

De verschijning van een beer zorgt voor verdeeldheid. Want wat moet je ermee doen? Ambtenaren, natuurvrienden, gelovigen, zwerfjongeren en sportschoolbezoekers hebben allemaal hun visie op de zaak, van uitzetten en afschieten tot knuffelen en aanbidden.

Fabian Jansen (de beer), Kiki Schippers, Oscar Aerts en Wendy Hoogendijk – vier oud-leerlingen van het Jeugdtheaterhuis – spelen de hoofdrollen en krijgen de hulp van 25 jonge talenten uit het hele land. Met teksten van kinderboekenschrijver Guus Kuijer en spoken word-artiest Derek Otte. Diederik van Vleuten componeerde de muziek.

Beer is een coproductie van Jeugdtheaterhuis Zuid-Holland en het Luxor Theater Rotterdam, klik hier voor meer informatie.