Blind Date

Comedymusical met Brigitte Heitzer, Freek Bartels en Sanne Franssen

Is het mogelijk? Daten zonder vooroordelen? Daten is een zaak geworden van computers en apps op je telefoon, wijs je wellicht de liefde van je leven om het minste of geringste af?

Bob en Jenny zijn wanhopig, ze proberen werkelijk van alles maar vinden die ene maar niet. Tot er op een dag een envelop op de deurmat valt waar met grote letters BLIND DATE op gedrukt staat. In de envelop zit een óntzettend lange vragenlijst, met vragen over de meest uiteenlopende zaken. De ingevulde vragenlijst dienen ze in te sturen om vervolgens alleen een plaats en tijd te ontvangen voor hun date. Meer niet. De regels zijn simpel; bij aanvang van de date worden de telefoons ingenomen en de twee moeten tijd met elkaar doorbrengen van het eerste drankje tot en met de koffie na afloop. Niet swipen, niet oordelen maar iemand écht leren kennen.

Tijdens de voorstelling volgen we Bob en Jenny op hun allereerste date. Twee eenzame zielen die zo veel liever tegen iemand aan zouden kruipen op de bank bij een goede Netflix-serie dan wéér een avond alleen te zitten. We volgen het ongemak en de gênante momenten die horen bij zo’n eerste ontmoeting.

Je vraagt je nu natuurlijk af of de blind date van Bob en Jenny een succes wordt. Is het nog mogelijk om iets te vinden wat echt is als er zoveel niet meer echt is? Is het nog mogelijk om liefde te vinden als er zoveel niet meer lief is? En zijn de types in het restaurant zomaar toevallige passanten of hebben ze meer om het lijf? Blind Date is de nieuwe Nederlandse musical comedy voor iedereen die verliefd was, is, of het nog mag worden en steekt volledig de draak met de ongelukken en fouten van blind dates, met Brigitte Heitzer, Freek Bartels en Sanne Franssen.

Speelduur:
± 2 uur (incl. 20 min. pauze)

Credits
Script:
Allard Blom
Muziek: Sam Verhoeven
Regie: Joep Onderdelinden
Foto: Roy Beusker