Brainstorm diversiteit

Het theater is van ons allemaal!

De Stadsgehoorzaal is van iedereen. Genieten van voorstellingen, zelf optreden, je laten inspireren of zelf iets organiseren, het kan allemaal. Om alle mogelijkheden te verkennen organiseert het Vlaardingse stadspodium op maandag 23 september om 19.30u weer een leuke brainstorm. Deze keer wil het team van het theater met de stad praten over hoe we samen zoveel mogelijk verschillende culturen kunnen verwelkomen in het theater. Iedereen die mee wil denken is van harte welkom!

In de Stadsgehoorzaal is iedere dag wel iets te beleven. Veel voorstellingen van grote artiesten, voor families en kinderen, maar ook leuke festivals en evenementen door de stad. Om die belevingen echt voor de hele stad en alle culturen interessant te maken, vraagt de Stadsgehoorzaal dikwijls wat de behoeftes zijn van de inwoners van Vlaardingen. Wie ideeën heeft wordt door het theater geholpen in de uitwerking ervan. Er is een Programmaraad die aan de slag gaat met de behoeftes. Een voorbeeld hiervan is het Moestuin Festival, waar op iedere plek in het theater een andere podiumkunstvorm uit een ander werelddeel te bewonderen is. Dit festival is het resultaat van een eerdere brainstorm en krijgt wegens het succes van de eerste editie een vervolg op zaterdag 25 januari 2020!

Moestuin Festival
De brainstorm bestaat uit twee delen met een gezellige pauze tussendoor. Tijdens het eerste deel wordt er gefocust op de vraag: Wat kan de Stadsgehoorzaal doen om nóg vaker gebruikt te worden door mensen met een niet Nederlandse culturele achtergrond? Deel twee van de avond gaat over: Welk programma zou jij willen zien op het Moestuin Festival op zaterdag 25 januari 2020? De goede ideeën die hieruit voortkomen kunnen, vanwege de onlangs verkregen landelijke erkenning als Meemaakpodium van het Fonds voor Cultuurparticipatie, daadwerkelijk gerealiseerd worden.

Aanmelden
Iedereen die mee wil denken over diversiteit in de Stadsgehoorzaal is van harte welkom op de StadsBrainstorm op maandag 23 september 2019 om 19.30u in het theater. Aanmelden kan door een mail te sturen naar info@stadsgehoorzaal.nl.