Burn-out voor Beginners

Door Arnout van den Bossche

Eindeloze mailwisselingen, terwijl collega’s gewoon naast je zitten. Urenlange vergaderingen zonder uitkomst. Collega’s die veel roepen maar weinig doen. En procedures die alles makkelijker moeten maken, maar niet te volgen zijn. Herkenbaar?

Stop met wanhopen, want de comedian Arnout van den Bossche staat paraat! Maar als je de Vlaming Arnout zou zien, zou je nooit vermoeden dat hij comedian is: eenvoudig kostuum met gekleurde das, zakelijk brilletje en een kort gewiekt kapsel. Je zou wedden dat hij net van zijn werk komt, ergens in een groot betonnen gebouw.

Jarenlang was hij ook die man: een ingenieur met een onuitspreekbare functie die werkte voor grote bedrijven. Voor Burn-out voor Beginners laat hij zich inspireren uit dat vorige leven. Procedures die worden opgestart wanneer een printer de geest geeft en het haantjesgedrag van de managers...Hij zag hoe werknemers zich door deze schijnbaar kleine elementen knettergek lieten maken.

Burn-Out voor Beginners is een succesverhaal geworden: na drie seizoenen van uitverkochte zalen in België en Nederland zal hij volgend jaar zelfs optreden in de Lotto Arena. De filmpjes uit de show leiden een eigen leven online. Zo lokte dat over Powerpoint meer dan 1,7 miljoen kijkers op Youtube, Facebook en LinkedIn samen.