De Aanslag

Met o.a. Leendert de Ridder en Henriëtte Tol

Toneel

De veelgeprezen toneelbewerking van de bestseller van Harry Mulisch keert terug. De aanslag is én blijft een absolute must-see, ook 80 jaar na de bevrijding. Het is een indringend en spannend verhaal over schuld, verantwoordelijkheid en de impact van oorlogsherinneringen.

Het verhaal speelt zich af tijdens de hongerwinter van 1945. Naast het huis van de twaalfjarige Anton wordt een collaborerende agent doodgeschoten. Zijn buren verplaatsen het lichaam, waardoor het voor het huis van Anton en zijn familie komt te liggen. Nadat zijn familie is opgepakt en gefusilleerd door de Duitsers, blijft het grote waarom van de gebeurtenissen hem gedurende de rest van zijn leven achtervolgen. Anton beseft meer en meer dat de scheidslijn tussen goed en fout zéér dun is. Je kan niet anders dan constateren dat het verhaal niets aan zeggingskracht verloren heeft. De vrijheid van de mens blijft kwetsbaar en is ook anno nu niet vanzelfsprekend.

Gouden Kalfwinnaar Leendert de Ridder speelt Anton van Steenwijk. Peter Bolhuis en Henriëtte Tol speelden 15 jaar geleden al glansrollen in deze voorstellingen en keren terug. Tim Linde en Anna Bartels maken de cast compleet.

Speelduur:
Nog niet bekend