De Mattheus Passie

Met Jan Rot, Sharon Kips en Musica Extrema

Muziek

Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek: De Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking door muzikant Jan Rot. Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten.

Jan Rot vertelt op indrukwekkende wijze het verhaal van de evangelist, de populaire zangeres Sharon Kips, winnares X-Factor, en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening. 

De muziek wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema, welke sinds haar oprichting een ontwikkeling heeft meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.

Verteller: Jan Rot
Zang: Sharon Kips en Job Hubatka
Muzikale begeleiding door Musica Extrema: Viool en artistieke leiding: Tanya Schaap / Sopraan saxofoon: Ben van den Dungen / Piano: Carlos Matos / Accordeon: Hans van der Maas / Contrabas: Vasilis Stefanopoulos