De Mattheus Passie

Met Noraly Beyer, Sharon Kips en Musica Extrema

Wegens groot succes is deze voorstelling verplaatst naar de Grote Zaal. Hierbij geldt een vrije plaatskeuze.

Een van de grootste muziekwerken van de klassieke muziek: De Mattheus Passie, vertolkt in een gedurfde en verfrissende bewerking. Een unieke uitvoering waarin klassieke muziek en Latijns-Amerikaanse muziek elkaar ontmoeten met prachtig hertaalde teksten van Jan Rot.

Verteller Noraly Beyer neemt je op indrukwekkende wijze mee in het verhaal van de evangelist, de populaire zangeres Sharon Kips, winnares X-Factor, en bariton Job Hubatka nemen de beroemde recitatieven en aria’s van het lijdens- en sterfverhaal voor hun rekening. 

De muziek wordt verzorgd door het orkest Musica Extrema, welke sinds haar oprichting een ontwikkeling heeft meegemaakt die op zijn minst opmerkelijk te noemen is. Het orkest heeft op praktisch alle grote- en kleine concertpodia van Nederland gestaan, maar ook het buitenland heeft al vaak met dit ensemble kennis mogen maken.

Zang: Sharon Kips en Job Hubatka
Verteller: Noraly Beyer
Teksten: Jan Rot
Muzikale begeleiding door Musica Extrema: Viool en artistieke leiding: Tanya Schaap / Sopraan saxofoon: Ben van den Dungen / Piano: Carlos Matos / Accordeon: Hans van der Maas / Contrabas: Vasilis Stefanopoulos