De Verleiders Female

Een voorstelling onder de gordel

Toneel

Het woord is aan de vrouwen! Want De Verleiders maken stukken over macht, maar één onderwerp hebben ze laten liggen: de machtsongelijkheid tussen mannen en vrouwen. Tot nu toe. Want hier zijn De Verleiders Female: Jelka van Houten, Susan Visser, Stephanie Louwrier, Gusta Geleijnse en Eva Marie de Waal.

Brandende kwesties als maatschappelijke rolverdeling, het glazen plafond, de hardnekkige loonkloof, male privilege en #MeToo, ze komen allemaal aan bod. Afgewisseld door keiharde feiten die definitief afrekenen met de vraag of machtsongelijkheid nog een onderwerp is dat besproken moet worden (antwoord: ja).

Dit alles natuurlijk volgens het bekende Verleiders-concept: een mix van stand-up, crosstalks, interactie met het publiek en persoonlijke verhalen. Energiek, vilein en kritisch. Ook de vrouw zelf komt er niet zonder kleerscheuren vanaf. De actrices kruisen de degens en bewijzen voor eens en altijd dat de man niet langer meer de norm is, want dat heeft nu wel lang genoeg geduurd.

Een voorstelling met kloten die je niet wilt missen!

Cast: Susan Visser, Jelka van Houten, Stephanie Louwrier, Dunya Khayame, Gusta Geleijnse / Regie: Tom de Ket / Decorontwerp: Michiel Voet / Lichtontwerp: Uri Rapaport / Kostuumontwerp: Arien de Vries

Speelduur: van 20:15 tot 22:05 uur (inclusief 20 min. pauze)