De Dutch Don't Dance Division

Ballet Black & White

Voor de jonge topdansers van De Dutch Don’t Dance Division componeren artistiek leiders Rinus Sprong & Thom Stuart een wereld van uitersten. Een voorstelling die als een trein voorbij raast door het soms ruige landschap van dans en ballet, met meesterwerken uit de 19e eeuw, wereldpremières en een ballet van onder andere de internationaal vermaarde choreograaf Nils Christe.

Ballet Black & White is een toegankelijke balletvoorstelling met spannende contrasten waarin romantiek, humor én abstractie hand in hand gaan.

Dansers: De Dutch Don't Dance Division
Choreografie:
Rinus Sprong, Thom Stuart, Nils Christe, Ed Wubbe, Marius Petipa.

Inleiding
Bij deze voorstelling bieden we een gratis inleiding aan om 19:00 uur, het eígenlijke begin van de voorstelling. Een feestje waarin je op een andere manier leert kijken en kennismaken met de makers. In het echt. Want als het doek opengaat en de voorstelling begint, dan zie je het eindproduct, de voorstelling. Maar wie zitten hier achter en wat gaat er vooraf aan een voorstelling? In deze inleiding zullen Rinus Sprong, choreograaf en creatief directeur van De Dutch Don’t Dance Division en Emmeline Mooij (werkzaam bij het Nederlandse Dans Theater en Scapino Ballet Rotterdam) ingaan op alles wat met deze voorstelling te maken heeft, maar ook vertellen over het plezier dat dansen geeft. Kom van dichtbij kennismaken, krijg antwoord op al jouw vragen en laat je al meenemen in het verhaal van Ballet Black & White.


Waarom is De Stervende Zwaan altijd wit?<br />