Diederik Jekel

Orde in de Chaos

Diederik Jekel legt al jaren met veel passie bètawetenschappen en ingewikkelde onderwerpen op een eenvoudige manier uit op radio, televisie en internet. En nu is er Orde in de chaos: een theatervoorstelling, college en therapiesessie in één. Gegarandeerd kom je met meer rust in je hoofd het theater uit. Jekel behandelt alles, van kattenfilmpjes tot het begin van de oerknal. Er is dans en confetti. We verwachten allemaal dat de wetenschap ons komt redden in de huidige coronacrisis, maar wat kan de wetenschap eigenlijk wel, en wat kan het niet? 

Zoals Diederik zelf zegt:

"Ik ben wetenschapsjournalist. Mijn doel is om wetenschap begrijpelijk te maken en om te laten zien dat wetenschap interessant en noodzakelijk is. Niet iets is om bang voor te zijn en zeker niet iets is dat niets met ons leven te maken heeft. Wetenschap is namelijk overal om ons heen, diep verweven met alle facetten van ons bestaan en daarmee dichterbij dan ooit. Tegelijkertijd is het tevens onbegrijpelijker dan ooit vanwege alle ingewikkelde en piepkleine praktisch onzichtbare technologieën. 

Om in de toekomst nog mee te spelen op het wereldtoneel moeten we onze kenniseconomie verbeteren. Om ervoor te zorgen dat de vondsten uit de wetenschap een goede plaats in de maatschappij krijgen moeten we met z’n allen begrip hebben van de nieuwe technologische ontwikkelingen. Bovenal vind ik het gewoon leuk om 24 uur per dag over wetenschap te praten en het aan mensen uit te leggen. Dat is wat mij bezighoudt."