Duo Lente

Klassiek op zondag

Klassiek op zondag , Klassieke muziek , Muziek

De violiste Svetlana Pilipenko, bekend van o.a. het Sinfonia Rotterdam en het Zeeuws Orkest, en pianist Tim Krakers vormen samen al negen jaar het muzikale duo “Duo Lente”. Ze spelen muziek uit verschillende stijlperioden, zoals de klassieke muziek van Mozart, de romantische muziek van Grieg, of de twintigste-eeuwse muziek van Prokofiev tijdens deze editie van Klassiek op zondag.

 

 

 

 

 

 

 

 

Over Svetlana Pilipenko:
Svetlana Pilipenko werd op 18 september 1987 geboren in de Russische stad Rostov aan de Don. Op haar vijfde begon ze met vioolspelen, en vanaf haar vijftiende tot haar achttiende studeerde ze in Rostov aan de School van de Kunsten. In 2005 won ze de derde prijs in het Rachmaninov-concours voor kamermuziek in St. Petersburg, met een duo met een pianist.

In 2006 kwam Svetlana definitief naar Nederland, om te studeren bij Natasha Morozova aan het conservatorium van Rotterdam. In 2012 rondde zij haar masteropleiding af met een 9,5. Na haar afstuderen heeft Svetlana in veel verschillende ensembles en orkesten gespeeld. Op dit moment speelt Svetlana onder andere met Sinfonia Rotterdam en het Zeeuws Orkest.

Over Tim Krakers:
Tim Krakers werd op 17 februari 1989 in Uitgeest geboren. Op zijn tiende begon hij met het volgen van pianoles van Gijs Braakman. Hierna volgde hij aan het conservatorium van Rotterdam twee jaar les bij Barbara Grajewska. Na twee jaar lessen gevolgd te hebben bij verschillende andere docenten in Rotterdam, heeft Tim zijn opleiding bij Tonie Ehlen afgerond aan het Conservatorium van Maastricht.