Het Muizenhuis

Sam & Julia, op reis (2 - 6 jaar)

Jeugd & Familie

Samen met Opa Zeeman maken Sam & Julia een onvergetelijke reis langs verre landen, vreemde talen, wonderlijke gewoontes en heerlijke muziek.
Mariska Simon speelt en zingt de bekende muizen rond de aardbol. Ze ontdekken dat vreemd helemaal niet zo vreemd is.

En thuis is waar je je muis voelt.

Mariska Simon maakte in 2017 de voorstelling Het Muizenhuis gebaseerd op verhaaltjes uit de boeken Sam & Julia en Het Theater.

Deze succesvolle voorstelling speelde twee jaar in theaters, op scholen en in bibliotheken door Nederland en België.
Nu is ze terug met een nieuwe voorstelling rondom de bekende muizen Sam & Julia uit de populaire Het Muizenhuis boeken van Karina Schaapman.

Over de makers:
Mariska Simon
studeerde af aan de Koninklijke Academie voor beeldende kunst, muziek en dans te Den Haag. Sindsdien heeft ze zich gespecialiseerd in het maken van muziektheater gebaseerd op kinderboeken.

Ze schreef onder andere liedjes voor de musicals over Knofje, Pim en Pom, Tom Poes en een lied voor de 60ste verjaardag van Nijntje. Als actrice was ze te zien in Dikkie Dik en de Taart, Ezel en Beer en De Waterprinses. Ook speelde ze een aantal jaar de rol van Knofje.

Nu staat zij in de theaters met de voorstelling ‘Alice in Wonderland’ gebaseerd op het boek van illustrator Floor Rieder.

Mark Haayema schrijft kinderboeken (Johannes de Parkiet - kerntitel KBW 2018), jeugdtheater (Meneertje Meer - Zilveren Krekel 2018, In de kelder staat een huis - Zilveren Krekel 2019) en televisie (Pipo de Clown, Woezel & Pip). Als acteur, poppenspeler en regisseur werkte hij voor Tg Gnaffel, ROtheater, De BoterhamShow, Sesamstraat, Efteling en Herman van Veen.