Het Succes van Chahrazad (door Women Connected)

Onderdeel van het Moestuin Festival

Festival , Toneel

Het Succes van Chahrazad is onderdeel van het programma van het Moestuin Festival, waarbij het hele theater omgetoverd wordt tot een wereld vol muziek, theater, dans, eten en drinken uit alle windstreken. Met jouw festivalkaartje krijg je toegang tot het gehele programma, waaronder de toneelvoorstelling Het Succes van Chahrazad.

Bekijk hier de speciale Moestuin pagina met meer informatie en promotiemateriaal

De hardwerkende Chahrazad heeft genoeg van het eeuwige vrijwilliger-zijn in een buurthuis. Ze besluit haar droom uit te laten komen, leent hier en daar geld, rolt de mouwen op en start haar eigen restaurant: “Chahrazad 1000 en 1 gerechten”. Ze kookt met passie gerechten van over de hele wereld, van Heri Heri, stamppot met ui tot de couscous van haar moeder.

Chahrazad is in staat elke hobbel op haar beginnende weg met humor aan te gaan of met een grap weg te wuiven, want niemand heeft gezegd dat het makkelijk zou zijn. Tot een klant net iets te ver gaat... Als ze vervolgens schulden maakt bij een goede vriendin ziet ze haar succes als een tajin zonder couscous verdwijnen. Maar... met één hand kan je niet klappen. Succes kent soms een onverwachte interpretatie!

Over Women Connected & het project SUCCES
Women Connected is het grootste podiumkunsten netwerk voor vrouwen in Rotterdam dat experimenteert met vernieuwende vormen om vrouwen tot hun recht te laten komen op het toneel en een stem te geven voor een groot publiek. 

De komende tijd trekken zij als een karavaan met hun vrouwen door Rotterdam en omstreken op zoek naar antwoorden omtrent de betekenis en interpretatie van succes. Wanneer vind jij dat je een succesvol leven leidt? Waar valt of staat dat mee? Je opleiding? Je huidskleur? Je achternaam? Het hebben van geld? De steun van je ouders? Een huwelijk? Het krijgen van kinderen? Brengt succes vanzelfsprekend geluk met zich mee...?

Het Moestuin Festival wordt mede mogelijk gemaakt door De Club van 200, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Gemeente Vlaardingen en de Van der Mandele Stichting.