Hoezo, Bach?

Esther Apituley & Noraly Beyer

Klassieke muziek , Muziek

Twee charismatische biculturele vrouwen dagen elkaar op scherpe en humorvolle manier uit over hun passie voor muziek én hun achtergrond, Moluks en Surinaams. Altvioliste Esther Apituley en journalist Noraly Beyer groeiden beiden op met de westerse cultuur, maar zijn ook doordrenkt met de cultuur van hun voorouders. In hun zoektocht naar deze roots komen ze uit op één gemene deler: Johann Sebastian Bach.

Van de Matheus Passie tot een jazzballad, en van filmmuziek tot hedendaagse componisten. Alles wordt beïnvloed door de grootste componist ooit. In een eigenzinnige vorm van musiceren en interviewen wordt de toeschouwer geprikkeld om actief mee te denken. Want die Bach, kan dat nog wel?

Het begint allemaal met de passie voor Bach van altvioliste Esther Apituley. Waarom klinkt die ene noot zo schitterend en onontkoombaar? Journalist Noraly Beyer daagt Apituley uit om steeds dieper te graven om te achterhalen waar deze obsessie vandaan komt. De dialogen vliegen alle kanten op, net als de muziek. Actuele onderwerpen worden niet geschuwd, de dames gaan met de billen bloot, maar Bach en de muziek overwinnen.

Esther en Noraly worden in deze voorstelling bijgestaan door gitaristen en mede Bach-bewonderaars Marnix Dorrestein en Xander Vrienten.

Speelduur:
Nog niet bekend

In onze gedrukte Theateragenda staat op deze datum foutief de voorstelling BACH...because vermeld. Excuus voor enig ongemak.