ISH Dance Collective (8+)

FTBLL - Can You Kick It

Dans , Jeugd & Familie

ISH Dance Collective brengt een ode aan voetbal met deze spectaculaire voorstelling vol vette hiphop beats,  streetskills, freestyle voetballers, straatvoetballers en breakers. Je wordt bijna letterlijk omver geblazen door flitsend voetenwerk, indrukwekkende powermoves en hypnotische danssequenties.

Zodra choreograaf Marco Gerris ruim 20 jaar geleden kennis maakte met het freestyle voetbal en straatvoetbal, grepen de disciplines zijn aandacht. “Ik ontdekte dat de bewegingen van de voetballers vergelijkbaar zijn met dans.” De winnaar van de Prins Bernhard Cultuurfonds Prijs 2020 besloot vervolgens om er breakers naast te zetten. Gerris: “Tussen een breaking battle of een pannawedstrijd zitten dezelfde emoties. Je gaat de strijd aan met elkaar en probeert de beste moves te laten zien. Je wil beter zijn dan de ander.” FTBLL – Can you kick it vangt dat vuur en die passie in een spectaculaire choreografie met negen internationale toppers op het toneel.

Over ISH
In de voorstellingen van het internationaal gerenommeerde ISH Dance Collective staan eigentijdse disciplines als hiphop dans, skating, freerunning en BMX centraal. Geïnspireerd door choreografieën die verstopt zitten in de stad, maakt ISH de poëzie van de straat zichtbaar. Choreograaf, artistiek leider en oprichter Marco Gerris zoekt al meer dan twintig jaar zijn weg buiten de gebaande paden.

Speelduur
Nog niet bekend

Credits
Breaking cast:
Daryl, Oscar Starink, Jeffrey ‘Kid Colombia’ Verschoor
Freestyle cast: Pola Gomez, Rowdy Heinen, Kitti Szász
Straatvoetbal cast: Edward van Gils, Achie Tarhouchi
Spoken word: Moze Naël
Concept & regie: Marco Gerris