Janneke de Bijl

Doet u ook mensen?

Cabaret

Je zou het misschien niet meteen zeggen, maar in feite is Janneke een optimist. Altijd al geweest ook. Zo ingewikkeld is het leven niet: Als je moe bent, ga dan zitten. Als je iets niet leuk vindt, stop er dan mee. Het enige probleem is dat bijna niemand naar haar luistert, terwijl ze toch écht 550 scoorde op haar Cito-toets.

Janneke zit misschien in een degelijke verpakking, maar van binnen is ze dwarser dan dwars. Ze analyseert, ageert, demonstreert, relativeert en playbackt. Haar derde voorstelling Doet u ook mensen? gaat over de keerzijde van vriendschap en de hardheid van dierenliefde. Met als wezenlijke vragen: Hoe gaat het nu met de Hutu’s en de Tutsi’s? Kun je iemand redden die dood wil? En waar plaats je de uitroeptekens in je agenda? In ieder geval bij deze show natuurlijk!

Over Janneke de Bijl
Janneke de Bijl won Cameretten, is lid van Comedytrain en werd door de Volkskrant uitgeroepen tot comedytalent van 2019. Daarnaast maakt ze zich regelmatig druk op Radio 1 en daarbuiten. In de zomer van 2023 verscheen haar debuutroman Als, dan bij Nijgh & van Ditmar. En o ja, ze is ook nog filosoof – niet continu hoor, maar wel steeds.

Speelduur:
Nog niet bekend

Wat fijn dat er types als Janneke de Bijl rondlopen!