Elizabeth Simonian

Jazz in Town

Jazz in Town , Muziek

Op veler bezoek brengen we samen met poppodium De Kroepoekfabriek een keur aan jazzmuziek onder de noemer Jazz in Town! Kom genieten van een drankje, een hapje en prachtige muziek. Het wordt een echte jazztatafette want iedere keer wordt de artiest van de volgende editie bekendgemaakt door de voorgaande artiest. Op deze manier halen we samen de top van de jazz naar Vlaardingen!

Tijdens de eerste editie op zondag 22 september maakten Agnes Gosling en Rory Ronde vol trots de artiest bekend van de editie op zondag 17 november: Elizabeth Simonian!

Elizabeth Simonian is een bijzondere muzikante in het Nederlandse muziekklimaat. Omdat er zoveel verschillend bloed door haar aderen stroomt (Zweeds, Nederlands, Engels, Grieks) kun je haast gaan denken dat het ervoor zorgt dat haar muziek iets beschouwends heeft. Simonian is overal geweest, haar muziek is overal geweest.

In haar poëtische teksten vind je sporen van een vrouwelijke kracht met een groot gevoel voor zelfrelativering. Ze betovert haar publiek onmiddellijk met haar stemgeluid en composities. De muzikanten waarmee ze zich omringt verraden haar muzikaliteit. Ze werkt met hen die zich willen verbinden aan het verhaal dat zij vertellen wil.

"Als ik praat, wordt mijn verhaal soms wat onsamenhangend en zeg ik vaak te veel. Ik ben niet altijd in staat te zeggen wat ik echt zou willen. Zinvolle ideeën ontstaan in stilte. Ik denk een tijdje na en noteer mijn ingevingen vervolgens in alle rust. Het zingen van die zorgvuldig geformuleerde woorden geeft ze nog meer betekenis. Op die manier kan ik de ander het best bereiken."