Een wintervertelling! (7+)

Door het Jeugdtheaterhuis

In de familievoorstelling Een Wintervertelling!, naar Charles Dickens (en onszelf) gaan de jongeren van het Jeugdtheaterhuis aan de haal met het wereldberoemde A Christmas Carol uit 1843. Maar… ze maken het van NU! Ze stellen vragen bij het verhaal van Dickens en delen hun eigen ervaringen met elkaar en het publiek. Hoe zit het eigenlijk met Scrooge: hoe kan het dat hij eerst zo’n hebzuchtige vrek is en daarna zijn geld weggeeft? Kan iemand eigenlijk wel veranderen? En waardoor zijn de spelers zelf geworden wie ze nu zijn?

De talentvolle acteurs laten zien wat ze in huis hebben: van dansen tot spoken word en van theater tot rocken in een bandje! Laat je meenemen in deze aanstekelijke, tegendraadse én grappige voorstelling geschikt voor iedereen van 7 jaar en ouder.

“Iedereen heeft een eigen verhaal, goed of slecht, en ik vind dat die verhalen gehoord moeten worden. Misschien herken jij je erin… en dat laat zien dat niemand alleen is!” – Jan, speler Een Wintervertelling!

Een Wintervertelling!, naar Charles Dickens (en onszelf) wordt gespeeld door jongeren van de vooropleiding van het Jeugdtheaterhuis.

Na afloop van de voorstelling is er een hartverwarmende sing-along in de foyer. Iedereen die zin heeft, zingt mee met de fijnste muziek voor deze koude tijd!

Speelduur:
75 minuten zonder pauze.

Credits
Spel: Carlijn Hoogeveen, Cécile Camphuis, David van den Bos, Gaia van ’t Holt, Hanke Miedema, Jente van Went, Jesper van Eijsden, Kaylana Ernst, Lisa de Kleer, Kirsten Fasol, Noah Hartman, Wim Oostrom
Choreografie Hedwig Duykers Tekstbijdragen Berneja Voskamp (i.s.m. spelers) Spoken word Dorro Dunya Veen (i.s.m. spelers) Regie-assistentie Marie de Koning Bandcoaching Daan van den Bergh en Erik Versluis Zangdocent Froukje Zuidema Productieleiding Salomé Richter Educatie Roos Zwigtman Vormgeving Anne Habermann Lichtontwerp Joost de Beij Techniek Edwin Mol