Kasper van Kooten

Van Kooten en de Beat

Deze voorstelling, naar het gelijknamige boek, is een even swingende als openhartige vertelling over liefde, familie en een onverzadigbare behoefte aan muziek. Onlosmakelijk daarmee verbonden zijn de hartsvrienden met wie Kasper van Kooten al van kleins af aan in bandjes speelt. Hij is de drummer die zichzelf naar Ahoy droomt.

In spannende tempowisselingen neemt hij je mee op de avontuurlijke reizen die hij maakte samen met zijn verschillende bands. Zodra hij het hoogste podium bereikt heeft, blijkt zijn droom alleen niet te kloppen. Wanneer Kasper jaren later plotseling gedwongen wordt om met optreden te stoppen, dringen alle levensvragen zich meedogenloos op: wat was ik al die jaren aan het doen?

De muziek uit het boek komt in deze voorstelling tot leven. Het geheel ondersteund door uniek foto-, video- en audiomateriaal en één van die zeer muzikale vrienden uit het verhaal. Het is tijd dat Kasper het publiek weer de beat laat voelen én beleven.

Van Kooten en de beat is een ontroerend en vermakelijk zelfportret en een geweldige muziekgeschiedenis ineen. 

Over Kasper:
Kasper van Kooten (1971) acteerde in vele films en series (onder meer in All Stars, Ventoux en Oogappels) en stond in het theater met tien avondvullende programma’s, waarvan er drie genomineerd werden voor de VSCD Cabaretprijzen. Als drummer en zanger maakte hij diverse albums en speelde met onder anderen Bertolf, Candy Dulfer en Acda en De Munnik. Voor zijn muziek ontving hij in 2004 de Zilveren Harp uit handen van Henny Vrienten.

Speelduur:
 120 min. (incl. 20 min. pauze)

Credits
Foto:
Linda Stulic