Kasper van Kooten

Speeltijd

In zijn eerdere programma’s maakte Kasper van Kooten gebruik van de nodige fictie, muzikanten en decors, maar in zijn tiende programma Speeltijd neigt Van Kooten naar stand-up comedy: een barkruk, een microfoon, een man en zijn waarheid.

In Speeltijd deelt Van Kooten de kijk op zichzelf, zijn omgeving en de wereld. Zo werd hij voor het eerst vader en vraagt zich in de voorstelling zoal af wat er overblijft van een man zijn speeltijd wanneer hij zelf een kind heeft en zich dus niet meer kan gedragen als eentje. Hoe verdeelt hij de aandacht tussen een lichaam dat merkbaar ouder wordt en een geest die hardnekkig jong blijft doen? Ook de gevoelige onderwerpen worden niet geschuwd. Met zijn herkenbare humor, timing en zelfspot kijkt deze "tovenaar" eerlijker dan ooit naar zichzelf: zijn missers, zijn geluk, zijn genen en zijn verslavingen. Van Kooten trappelt van ongeduld om het podium te bestijgen voor anderhalf uur goudeerlijke comedy, maar of dat genoeg speeltijd is...? 

Over Kasper van Kooten: 
Kasper van Kooten maakte tot nu toe negen avondvullende programma’s; zes solo en drie met muzikanten. Van deze negen shows werden er maar liefst drie genomineerd voor de VSCD Cabaretprijzen. Zijn stijl wordt gekenmerkt als "verhalend", “fantasierijk" en “muzikaal”. Kijk voor meer informatie en de speellijst op www.kaspervankooten.nl

Schitterende nieuwe liedjes en scherpe verwijzingen naar talloze figuren uit de Nederlandse media.