Lotte Velvet

Ondergrond

In 2020 won de half Rotterdamse en half Brabantse Lotte Velvet de Sonneveldprijs én de Publieksprijs tijdens het Amsterdams Kleinkunst Festival. Vanaf dat moment zouden balletjes moeten gaan rollen met een grootse theatertour, maar dat is erg lastig als de theaters dicht zijn. Na een korte adempauze komen die balletjes nu eindelijk in beweging, en dat doen ze ook meteen in volle vaart.

In deze prijswinnende voorstelling staat één boodschap centraal, namelijk: de wereld stort in, dus het is tijd om het uit te maken. In een scherpe combinatie van muziek, spoken word, personages en vooral veel grappen geeft Lotte een stem aan mensen die ook in de knoop zitten met de wereld en met man en macht proberen om de touwtjes in handen te houden in hun strijd met de veranderende omstandigheden.

Een actuele voorstelling die nooit hetzelfde is door de constante toevoeging van nieuwe elementen uit de dagelijkste gebeurtenissen.

Speelduur
Nog niet bekend.

Credits
Regie:
Joost van Hezik
Foto: Anne van Zantwijk

“Met slim geconstrueerde en geestige liedjes en sketches over de klimaatcrisis en ontevreden burgers won Lotte Velvet het Amsterdams Kleinkunst Festival.”