Maartje & Kine

Deze voorstelling is verplaatst naar 15:00 uur

Komedie , Muziek

Deze voorstelling is verplaatst naar 15:00 uur, kaartkopers zijn hierover op de hoogte gesteld. 

Met Speelbeesten maakt het duo Maartje & Kine van de coronanood een deugd. Waar anderen tijdens de lockdown gingen trainen voor de triatlon, hun kelder opruimden of begonnen aan een studie Mandarijn voor Beginners doen ook zij wat ze al veel te lang wilden maar nooit deden. Een programma maken over álle onderwerpen die zij tot nog toe niet aandurfden. Bijvoorbeeld liedjes over die ontbrekende kinderwens, Maartjes voornemen om haar relatie te beëindigen, Kines haat/liefdeverhouding met haar thuisland Noorwegen en de eerste tekenen van dementie bij een van de ouders. 

Aangejaagd en opgejut door de gelauwerde schrijver Peer Wittenbols springen deze twee multi-instrumentalisten met Speelbeesten voor de hongerige leeuwen: met hun rijke verzameling nieuwe nummers klimmen ze de bühne op. En omdat ze ook tijdens de tournee voortdurend nieuw materiaal gaan schrijven, zal geen avond hetzelfde zijn. Zo is het publiek onderdeel van hun gewaagde experiment: nieuwe nummers zien het levenslicht, andere vallen af.  

Het resultaat toont een volstrekt nieuwe kant van Maartje & Kine: persoonlijker, gedurfder en riskanter. Maar zoals altijd onweerstaanbaar muzikaal, humoristisch en verfrissend. Omdat ze als ware Speelbeesten niks liever willen dan het theaterdoek aan flarden zingen.

Maartje & Kine trekken sinds enige jaren door Nederland met hun humoristisch-virtuoze theatershows. U kunt ze kennen van hun YouTube hit ‘The Groninger Rhapsody’ en optredens bij Opium op Oerol, DWDD, Podium Witteman, Lowlands of Concert at Sea.