Middeleeuws Bal

Puur Vlaardings , Stadsevenement

Na afloop van het middeleeuws banket is het tijd om de voetjes van de vloer te krijgen tijdens een groot bal. De schildknapen en jonkvrouwen betreden de 'ridderzaal' om te dansen op de klanken van o.a. Pater Moeskroen, Slag ende Stoot, Datura, Sassenachs en Celtic Swing (dans).

Middeleeuws kostuum
Om de ervaring zo authentiek mogelijk maken is het natuurlijk leuk als alle aanwezigen zich kleden in de stijl van de Middeleeuwen. In het geval dat u niet toevallig nog een oud harnas op zolder heeft liggen, kunt u bij ons voor €10 een gewaad (tuniek) aanschaffen en voor aanvang van het bal ophalen bij de entree. U kunt dit gewaad dan over uw eigentijdse kleren aantrekken en zo in stijl de ridderzaal betreden. Het middeleeuws kostuum is tijdens het bestelproces te selecteren.

Vooraf een middeleeuws hapje eten?
Voorafgaand aan het middeleeuwse bal vindt er een middeleeuws banket plaats. Hier kunt u genieten van een buffet van gerechten gebaseerd op de middeleeuwse keuken. Klik hier voor meer informatie en tickets.

Neem een lesje middeleeuwse dans!
Om echt mee te doen aan het bal raden wij aan om een workshop middeleeuws dansen te volgen. Leer de fijne kneepjes van de middeleeuwse dans en zwier en zwaai op het middeleeuwse bal! De workshops worden gehouden in Kade 40 door Dansschool Celtic Swing op de volgende data:

  • 3 september 20.00 – 21.30 (incl een korte pauze)
  • 5 september 19.00 – 20.30 (incl een korte pauze)
  • 10 september 20.00 – 21.30 (incl. een korte pauze)
  • 12 september 19.30 – 21.00 > feestavond

De kosten voor de dansworkshop bedragen €5,- voor volwassenen en €2,- voor kinderen.

Aanmelden voor de dansworkshop kan via marijke@celticswing.nl