Moestuin Festival

Een wereld vol muziek, theater, dans en eten in alle hoeken van het theater!

Wandel het theater binnen en waan je direct op vijf continenten tegelijk!

Geniet van live muziek bij binnenkomst en een volcontinu muzikaal programma in de Harmonie, dans op het Salsaplein en kom lachen, gieren en brullen in de Grote zaal. Dwars door het publiek beleef je mode, kunst en eten uit verschillende landen en wie even wilt chillen, kan terecht in de Perzische salon. 

Het festivalprogramma is vol liefde voor jou samengesteld door een enthousiaste groep mensen met verschillende culturele achtergronden. Nieuwsgierig geworden? 
Bekijk hier de flyer, koop een kaartje en wees erbij!

Het complete programma: 

Orchestre Partout

Theatercafé 16:00, 17:00, 18:30, 19:30, 20:30 en 21:30 uur

Orchestre Partout is een band bestaande uit gevluchte muzikanten met verschillende achtergronden en een uniek wereldrepertoire.

De Perzische Salon

Glazen Foyer - Doorlopend van 16:00 tot 21:00 uur

Kom in alle drukte even tot rust in de Perzische Salon waar je je door de typische Perzische gastvrijheid als een echte koning of koningin waant terwijl je geniet van de lekkerste Perzische hapjes zoals dadels, vijgen, Bamieh en Shirini.

De Proeftuin

Beneden Foyer - Doorlopend van 16:00 tot 21:00 uur

Proef authentieke gerechten, ontdek nieuwe specerijen en leer culturen kennen op de beste manier mogelijk: door de maag!

Zep & Friends

Harmonie - 21:30 uur

Onweerstaanbare dansgrooves met drums, blazers, beats, vocals en dansers. De spectaculaire show van Zep & Friends heeft het allemaal. De 19-jarige drummer en producer staat centraal, maar samen met zijn bevriende muzikanten en dansgroep weet hij de vibe naar het kookpunt te krijgen.

Veel elektronica, alles live en bakken energie. Zet je schrap!

Zing Nederlands Met Me

Grote Zaal - 21:00 uur

Zing Nederlands Met Me is een meezingconcert tijdens het Moestuin Festival en is voor iedereen die de taal beter wil leren - omdat dat zingend veel sneller gaat - én voor eenieder die graag zingt en nieuwe mensen wil ontmoeten!

Salsaplein

Boven Foyer - Doorlopend van 16:00 tot 21:00 uur

Bezoek het exotische Salsaplein op de eerste verdieping en leer door gezellige en toegankelijke demo’s en workshops de Merengue, Salsa of Bachata dansen. Ontdek hoe het is om zelf salsamuziek te maken, bezoek een gave Congo show, win prijzen bij de Salsa Games of kom wat drinken bij de Wereldbar. En om 20:00 uur barst het feest écht los tijdens de Grote Rueda Show!

Folk door Fred Piek

Harmonie - 17:40 en 19:10 uur

Fred Piek - bekend van Fungus en The Amazing Stroopwafels - weet als geen ander de charmes van de folkmuziek over te brengen aan zijn publiek. En dat is precies wat hij tijdens het Moestuin Festival zal doen: oude Folkparels weer tot leven brengen!

Laat je versieren!

Achter de bar in De Proeftuin - Doorlopend van 16:00 tot 21:00 uur

Het kleuren van de handen en voeten met henna versieringen is een 6000 jaar oud traditie uit landen in Noord-Afrika, het Midden-Oosten, India, Pakistan en zelfs het oude Egypte. Ontdek deze schitterende kunst achter de bar in De Proeftuin en laat je versieren!

Michaël Gabriël

Door Stichting Antipesto
Harmonie - 19:40 uur

Op 12-jarige leeftijd kwam de rapper Michaël Gabriël in aanraking met hiphop en begon zijn allereerste raps te schrijven. Tegenwoordig staat hij op festivals en feesten en geeft hij raples aan de jeugd. Door zijn snelle flows, doordachte lines en scherpe freestyles maakt hij elke show uniek en boeiend.

Anuar

Grote Zaal - 18:00 uur

“Spannende, ongepolijste en rauwe stand-up”, aldus pers en publiek over cabaretier en lefgozer Anuar. Klik hier voor meer informatie!

Expositie Vlaardingse Kunstenaars

Door het hele theater - doorlopend van 16:00 tot 21:00 uur

Ontdek op verschillende plekken in het theater het werk van 10 Nederlands kunstenaars die in Nederland zijn geboren en 10 kunstenaars wiens roots in het buitenland liggen.

Steven Brunswijk

Grote Zaal - 19:00 uur

Geniet van niet te evenaren taalgebruik, zijn eenvoudige visie op de samenleving en keiharde uitspraken in onvervalst Tilburgs dialect. Klik hier voor meer informatie!

Wereldse verhalen met Wim Kerkhof

Harmonie - 16:40 en 18:20 uur

Wim Kerkhof, bekend van The Amazing Stroopwafels, heeft ruim 200 landen bezocht en hoewel hij liever avonturen vermijdt, heeft hij aardig wat meegemaakt. Van een tyfoon op Saipan tot een Paraguyaanse gevangenis, de gekste verhalen komen voorbij!

Vivecka

Door Stichting Antipesto
Harmonie - 20:00 uur

Een vrouw met een echte Rotterdamse mentaliteit: Niet lullen maar poetsen. Vivecka is een indrukwekkende singer/songwriter, o.a. bekend van The Voice of Holland, met liefde voor allerlei soorten muziek, van Latin en Caribische muziek tot jazz, soul, reggae en pop.

ÇAĞDAŞ

Harmonie - 17:00 uur

Neem een kijkje in de Turkse cultuur tijdens het optreden van Çağdaş! Zij spelen de mooiste traditionele volksliederen uit Turkije met verschillende instrumenten zoals een Saz en een Darbuka (trommel).

Een moderne performance door Zhanhong Liao

Harmonie - 16:30 en 17:30 uur

De Vlaardingse kunstenaar Zhanhong Liao brengt speciaal voor het Moestuin Festival haar voorstelling ‘Onbewoonde Kamer’ nogmaals naar een groot publiek. Een stuk over het gevecht met de verlatenheid, pijn en eenzaamheid, waar hoop, kracht en liefde elkaar toch weten te vinden.

Nieuwe Vlaardingers & Vluchtelingenwerk

Harmonie - 18:00 uur

Tijdens de eerste editie van het Moestuin Festival werd het project Nieuwe Vlaardingers geopend en kon de expositie met zestien verhalen en portretten van nieuwkomers voor het eerst bewonderd worden. De verhalen lieten de motivatie en het doorzettingsvermogen zien van mensen die hun geboorteland in oorlog zijn ontvlucht en hier in Vlaardingen hun kansen om een nieuw leven op te bouwen, met beide handen aangrijpen. Dit keer blikken we, samen met betrokken wethouders Bart de Leede en Jacky Silos, tijdens het Moestuin Festival terug op een succesvol project en worden de portretten door Marleen Bos en Maarten Roukema officieel overhandigd aan Stichting Vluchtelingenwerk

Modeshow

Harmonie - 18:00 uur

Kom om 18:00 uur een groep bijzondere Vlaardingse modellen bewonderen, met traditionele kleding uit hun geboorteland. Met onder meer Vlaardingers in kleding uit China, Syrië, Somalië, Nederland en Spanje. Ze starten als prachtige parade in de Harmonie, maar laten zich na het interview graag door jullie bewonderen in alle festivalruimtes.

DJ Duo Muts & De Lange

Theatercafé - 16:30, 18:00, 19:00, 20:00, 21:00 en 22:00 uur

DJ-duo Muts en De Lange is niet voor één gat te vangen! 
Hun platenkoffer reikt hip-hop tot pop en van funk tot punk. 
Aan hitjes geen gebrek, dus zing mee als een gek!

 
Bekijk hieronder het programma van het Moestuin Festival!