Muza Valiaddinzade

Piano Recital

Klassieke muziek , Muziek , € 10

Muza's muzikale reis begon op vijfjarige leeftijd in Azerbeidzjan, waar ze een buitengewoon en virtuoos talent blijkt op de piano. Op haar twaalfde speelde ze al mee met het Filharmonisch Orkest van Azerbeidzjan en na het winnen van een groot muziekconcours volgde een door de overheid aangeboden studie op het conservatorium. In 2010 verhuist Muza's familie naar Oekraïne, waar ze haar Master afrondde aan het conservatorium van Odessa. De oorlog dwingt het gezin in 2022 te vluchten naar Gorinchem.

Via een plaatselijke pastoor speelt Muza op een avond van het Leger des Heils waar inwoners van Gorinchem en gevluchte Oekraïners samenkomen. Haar pianospel maakt diepe indruk en via een plaatselijke muziekwinkel wordt er een piano beschikbaar gesteld zodat Muza kan blijven spelen. Helaas zijn de buren hier niet van gecharmeerd en moet er een andere repetitieruimte worden gevonden. Nadat Muza’s moeder wegens gezondheidsklachten langs een huisarts gaat, blijkt dat deze huisarts Ruud de Graaf (directeur van theaterimpresariaat De Graaf & Cornelissen) kent. Hij neemt contact op met Theater Peeriscoop in Gorinchem en directeur Fred Delfgaauw stelt direct het theater beschikbaar voor Muza om daar te kunnen spelen.

Dit is de start van het idee om de jonge, uiterst getalenteerde pianiste Muza te presenteren aan de Nederlandse theaters en hun publiek. Deze middag toont ze haar uitzonderlijk talent in werken van Chopin, Liszt, Mendelssohn en Rachmaninov.

Speelduur:
Nog niet bekend