Nasrdin Dchar

JA

Tussen de avond dat Nasrdin zijn vrouw ontmoet in de Marina Bar en de dag dat ze trouwen, zit vijftien jaar. Waarom heeft het zo lang geduurd als hij bij de eerste kennismaking al weet dat zij de ware is?

Net als in zijn succesvolle solovoorstellingen Oumi (over zijn moeder) en DAD (over zijn vader en het vaderschap) neemt acteur Nasrdin Dchar het publiek in JA mee op een reis. Die scheert langs continenten en culturen, maar het is vooral zijn eigen zoektocht naar volwassenheid, met als universele kern de liefde. Want die kan alles overwinnen. Toch? In dezelfde persoonlijke stijl als de voorstelling DAD – officiële juryselectie Theaterfestival 2017 – laat Dchar zien hoe hobbelig het pad van de liefde kan zijn, wat trouwen teweeg brengt in een mensenleven en hoe je uiteindelijk met een licht hart ‘JA!’ kunt zeggen.

Over Nasrdin Dchar:
Nasrdin Dchar (1978) won in 2011 een gouden Kalf voor zijn rol in de film Rabat. Hij speelde hoofdrollen in de films Infiltrant, Het Bestand, In Limbo en in de series Zwarte Tulp, De Jacht, De 12 van Oldenheim en Mocro Maffia.

Als gastacteur was Nasrdin verbonden aan Theater Rotterdam, waar hij o.a. te zien was in Branden, Kust en Oedipus. Eerder speelde hij in het vierluik De geschiedenis van de familie Avenier en Ghetto van Het Toneel Speelt. Zijn solovoorstellingen Oumi en DAD werden zeer succesvol ontvangen. Dit jaar is Nasrdin te zien in zijn nieuwe solovoorstelling JA en later in de serie Morten en het tweede seizoen van Mocro Maffia.

Spel: Nasrdin Dchar / Tekst: Nasrdin Dchar en Floris van Delft / Regie: Floris van Delft / Toneelbeeld: Robin Vogel / Licht: Jantje Geldof en Mike den Ottolander