Nationaal Theaterweekend

Theater is dichterbij dan je denkt!

vr 25 januari 2019 19:30 uur Hele Theater Bestel Musical

Van vrijdag 25 t/m zondag 27 januari 2019 vindt de vierde editie van het Nationaal Theaterweekend plaats en de Stadsgehoorzaal Vlaardingen is van de partij! In meer dan tachtig theaters in heel Nederland is dit weekend jong, oud, vaste en nieuwe bezoeker van harte welkom om tegen een mooie prijs (€ 10,- of minder!) te komen genieten van alles wat het theater te bieden heeft. Met in de Stadsgehoorzaal o.a. de lokale talkshow Talk of the Town, de oer-Hollandse musical Op Hoop van Zegen, een soloprogramma van Gerard Alderliefste en nog veel meer! Want theater is dichterbij dan je denkt!

De ingrediënten van het Nationaal Theaterweekend zijn eenvoudig: iedere voorstelling kost € 10,- (of minder) en daarnaast zijn er vele extra activiteiten gratis te bezoeken in het theater, zoals unieke rondleidingen achter de schermen, meet & greets en workshops. Daarmee is het Nationaal Theaterweekend een unieke belevenis voor iedereen. Doel is om heel Nederland kennis te laten maken met het theater en te laten zien hoe leuk, mooi, waardevol, ontroerend, grappig of fijn theater kan zijn. Sinds de start van het weekend groeit niet alleen het aantal bezoekers (afgelopen editie trok 135.000 bezoekers), maar ook het aantal deelnemende theaters.

Het belooft ook in Vlaardingen een bomvol en bruisend Nationaal Theaterweekend te worden, met in ieder geval:

Vrijdag 25 januari 20:30 uur - Talk of the Town
Een avondvullende talkshow over, met en voor de stad. Met leuke gasten, spannende interviews, politieke spelletjes, filmpjes en een speciale culturele omlijsting. De Harmonie wordt omgetoverd tot een gezellig café, waar bijzondere personen, actieve instellingen, unieke artiesten, politieke partijen en interessante ondernemers worden uitgenodigd om u te boeien, prikkelen en inspireren.

Zaterdag 26 januari 20:15 uur - Op Hoop van Zegen 
Deze oer-Hollandse musical met o.a. Bill van Dijk en Mariska van Kolck over het wel en wee van de vissersweduwe Kniertje en de andere vrouwen die hun geliefden aan zee verloren, laat niemand onberoerd. Hun gevecht om te overleven, leidt tot één conclusie: de vis wordt duur betaald. Met prachtige muziek, aangrijpend en eerlijk theater zoals Herman Heijermans het ooit heeft bedoeld.

Zondag 27 januari 14:00 uur - Gerard Alderliefste
Alderliefste heeft twee levens. In het ene is hij verslavingsarts, in het andere muzikant. In zijn muziekprogramma komen beide werelden samen. Want is de passie van de muzikant niet bijna dezelfde als de zucht van een verslaafde? Gerard zingt, vertelt en speelt Franse en Nederlandse liedjes. Hij vertelt over partydrugs en verslaving, wat het met je doet en waarom je het zou moeten laten.

Het Nationaal Theaterweekend is een gezamenlijk initiatief van het Prins Bernhard Cultuur Fonds, het Nationaal Theater Fonds en hoofdpartner Bankgiroloterij dat wordt gedragen door de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties (VSCD), de Nederlandse Associatie voor Podiumkunsten (NAPK) en de Vereniging Vrije Theaterproducenten (VVTP). Meer informatie op www.stadsgehoorzaal.nl en www.nationaaltheaterweekend.nl.

Bestel kaarten
Bestel kaarten

Deel via: