Nieuwe Buren

Naar de literaire thriller van Saskia Noort

Toneel

Na een zware periode betrekken Eva en Peter – zonder al te veel enthousiasme – hun pas opgeleverde villa in een nieuwbouwwijk. Tijdens een buurtborrel leren ze hun nieuwe buren kennen: het vrijgevochten stel Steef en Rebecca. De echtparen lijken het perfecte leven en een gelukkig huwelijk te hebben, maar of dat ook daadwerkelijk het geval is…

Het verhaal verkent thema’s zoals liefde, jaloezie, vriendschap, overspel en de complexiteit van relaties. Je ziet hoe er intriges en liefdesaffaires ontstaan, hoe de spanningen tussen de personages (gespeeld door Jan Kooijman, Edwin Jonker, Shanna Slaap en Nyncke Beekhuyzen) steeds hoger oplopen en hoe hun levens steeds meer verstrengeld raken. Tot op het punt dat er geen weg meer terug is.

Nieuwe Buren is een van de populairste boeken van Saskia Noort, na een succesvolle verfilming tot langlopende televisieserie voor RTL en Videoland volgt nu de langverwachte toneelbewerking van de literaire thriller. Scriptschrijver Bart van Donker over het toneelstuk: "Nieuwe Buren speelt met de spanning van alledaagse situaties, herkenbare fantasieën en biedt een inkijkje in zowel het uitkomen van angsten als verlangens die de kop opsteken als we ons door onze dagelijkse verbeelding laten leiden. Dat is niet alleen sexy en spannend, maar ook doodeng. Juist in het theater, waar we de acteurs bijna kunnen aanraken, hun zweet kunnen ruiken en hun zindering kunnen voelen, komt dit verhaal goed tot zijn recht.”

Speelduur:
Nog niet bekend