Ode aan Jan Rot

Door Marjolein Meijers

Marjolein Meijers brengt, samen met een speciale gast, een ode aan Jan Rot.
“Je gaat toch wel een voorstelling maken met mijn liedjes?”

Marjolein Meijers:
“Dat was één van de dingen die Jan en ik bespraken de laatste keer dat ik hem zag. We zaten in de auto op weg naar Amsterdam. Die dag heb ik een paar uur met hem doorgebracht. De laatste keer, dat wisten alle twee.  

Jan Rot is overleden, dat zal niemand in de theater- en muziekwereld zijn ontgaan. Wij waren 20 jaar het duo An en Jan. In het prille begin vertaalde ik soms mee. Het begon toen hij mij vroeg om Hartzeer/Love hurts in te zingen op zijn cd Meisjes. De rest is geschiedenis.

Ik leerde meteen Jakob Klaasse kennen. Daar werkte Jan al 20 jaar mee samen. Daarna stonden we samen op de Parade. De eerste klassieke vertalingen van Jan verschenen. Zoveel prachtige muziek hebben we samen gespeeld! Ongelofelijke knappe vertalingen die je het origineel doen vergeten. Met verbazing en nog steeds vervuld met trots beluister ik nog regelmatig de An en Jan cd`s.

Nu maak ik samen met Jakob Klaasse, Walter Kuipers en Onno Kuipers een serie voorstellingen die we de komende jaren als meezingvoorstelling gaan spelen.

Er liggen er 3 op de plank. Deel 1 zijn de vroege jaren.

Ode aan Jan Rot! Vrienden van Jan hebben een Rotmiddag/avond!

Speelduur
Nog niet bekend

Credits
Muzikanten:
Marjolein Meijers, Jakob Klaasse, Walter Kuipers en Onno Kuipers