Omdenken

Zoals verwacht loopt alles anders

Hóe toepasselijk, een show over omdenken. Het afgelopen jaar hebben we door/met Corona noodgedwongen niet anders gedaan, dus je zou verwachten dat we er inmiddels een ster in zijn... Toch...? Misschien, maar het blijft gewoon ingewikkeld. Heb je net alles een beetje op de rails, je vakantiegeld binnen, de zon schijnt, word je fiets gestolen. Dat blijft gewoon, op z'n zachts gezegd, vervelend.

Het is leuk, dit leven, maar waarom gaan dingen zo vaak anders dan je zou willen? Waarom is elke verlangen onlosmakelijk verbonden met een potentiële teleurstelling? Niets willen, niet op Facebook zitten, gewoon single blijven en vooral niet aan de lijn, is dat dan de oplossing?! 

Omdenken is een manier van denken en doen, waarbij je kijkt naar de werkelijkheid zoals die is en onderzoekt wat je daarmee zou kunnen. Omdenken benadert een probleem als ruwe energie; frustratie die zijn vorm nog niet gevonden heeft. Je gebruikt de energie van het probleem voor iets nieuws.

In een wervelende mix van pijnlijk herkenbare humor, filosofische bespiegelingen en tragikomische zelfonthullingen deelt Berthold Gunster zijn nieuwste visie op het omdenken van problemen; dit keer samen met zijn jongste zoon als ontregelende assistent en een vierkoppige swingende live-band. Alles onder het niet te vermijden motto ‘het dak eraf’.