Op zoek naar de gemiddelde Vlaardinger

De gemiddelde Nederlander woont gewoon in Vlaardingen!

Entertainment

Vergeet Wie is de Mol?, want er is een nieuwe spannende zoektocht aangetreden: de zoektocht naar de meest gemiddelde persoon in Vlaardingen!

Albert Klein Haneveld maakte in 2020 de spraakmakende documentaire Op zoek naar de gemiddelde Nederlander waarin hij, gewapend met ladingen aan statistiek over inkomen, autobezit, woning, werkgelegenheid, kleding en nog veel meer op zoek ging naar de persoon die overal precies in het midden zat. De gemiddelde Nederlander is namelijk de belangrijkste persoon in het land. Nog veel belangrijker dan de Koning. Deze man (of vrouw) is namelijk volkomen normaal en daardoor een voorbeeld en leidraad voor ons allemaal.

Nadat hij deze absurde zoektocht door het hele land heeft uitgevoerd en (spoiler alert) de meest gemiddelde Nederlander heeft gevonden, is het tijd om in te zoomen op de verschillende steden in Nederland met een bovengemiddeld interessante én komische theatertour. Als een ware detective neemt Albert zijn publiek mee op een absurde zoektocht langs een eindeloze hoeveelheid statistieken over Nederlanders. En wat blijkt: de gemiddelde Nederlander zit gewoon in de zaal!

Extra informatie
Tijdens de voorstelling doet het publiek actief mee in de zoektocht door zelf te ontdekken hoe gemiddeld zij zijn aan de hand van meerkeuzevragen. Hiervoor wordt de (gratis en online) app Kahoot! gebruikt. Vooraf installeren is niet nodig, maar het is dus wel handig om een opgeladen mobiele telefoon met internet (of ons wifi-netwerk) mee te nemen.

Speelduur
± 60 minuten (zonder pauze)

Credits
Regie:
Elisabeth Boor
Foto: Marijn Klein Haneveld

Kijk hier de documentaire 'op zoek naar de gemiddelde nederlander'