Piaf

Een nieuwe Nederlandse musical over het leven én de dood van een legende

Musical

Na een leven vol drank, drugs en mannen overleed 60 jaar geleden één van Frankrijks grootste artiesten; Edith Piaf. Nu, ver na haar dood, worden haar liedjes over de hele wereld nog steeds beluisterd en gezongen.  

Aan de hand van verhalen en haar onvergetelijke muziek gaat deze nieuwe Nederlandse musical over het leven én de dood van de fenomenale “kleine mus”, gespeeld door Suzan Seegers.  

Het verhaal 
Edith Piaf is zojuist overleden, ze is danig in de war want dit is niet wat ze ooit bedacht had. Ze zou sterven in Parijs met een priester aan haar bed, niet in een of ander gehucht… Piaf komt na haar dood vier karakters tegen: De Engel, De Duivel, De Nar en De Dood. Dan blijkt dat haar man Theo Sarapo goed naar haar geluisterd heeft, hij heeft een ambulance gebeld. Tegen de ambulancechauffeur liegt hij dat Edith slaapt. De tocht die ze maakt, is een lange. Bijna duizend kilometer. Piaf houdt tegenover haar vier metgezellen vol dat ze niet dood is. In ieder geval niet zo lang ze niet in Parijs is! Zo zit ze voor de duur van de tocht naar Parijs opgescheept met deze vier passagiers, waarvan eenieder een onuitwisbare indruk op haar bestaan heeft achtergelaten. Piaf wil weten waar deze vier in haar leven waren, aan de hand van hun verhalen én de onvergetelijke muziek van Edith Piaf herbeleefd de legende verschillende belangrijke momenten uit haar leven en ontdekt ze wie ze was en wat het is dat ze achterlaat.  

Speelduur 
± 2 uur (incl. pauze)  

Credits 
Regie: Martin Michel 
Cast: Suzan Seegers, Thomas Cammaert, Cystine Carreon, Job Bovelander en Hein Gerrits 
Foto: Annemieke van der Togt