Ray Klaassens

Groeipijn

Theatercollege

Ray Klaassens, voormalig officier binnen de Nederlandse Special Forces en bekend als hoofdinstructeur in het razend populaire televisieprogramma Kamp van Koningsbrugge, deelt in dit inspirerende en prikkelende theatercollege op een kwetsbare manier alle ins & outs van het traject en de lange weg dat hij zelf heeft afgelegd. Een verhaal over moeite doen en zelfreflectie met als titel: Groeipijn.

Ray neemt je mee naar een aantal sterk vormende momenten die hij meemaakte op de Koninklijke Militaire Academie en bij het Korps Commandotroepen. Intieme, verdrietige en eenzame momenten waarin hij voor keuzes stond die zijn leven zouden bepalen. Ook vertelt hij over vaardigheden die je nodig hebt als inlichtingenofficier en ondernemer, die je vooral niet leert bij de Special Forces. 

Toeschouwers worden geïnspireerd de daad voor eens en voor altijd bij het woord te voegen. Ray deelt inzichten over het spanningsveld tussen aanpassingsvermogen en volharding, maar leert de toeschouwer tegelijk dat het zinloos is om je druk te maken over dat waar je geen invloed op hebt. Bovendien legt Ray in niet mis te verstane woorden uit dat er een direct verband is tussen de resultaten die je boekt en de inspanning die je ervoor geleverd hebt.

Groeipijn is een verhaal voor iedereen, want ‘Als ik het kan, kun jij het zeker!’, aldus Ray.

Speelduur:
Nog niet bekend

Extra: Masterclass 'Geboren leiders bestaan niet'
16:00 uur - €302,50 inclusief kaarten voor het theatercollege

Wat kunnen we leren van leiderschap onder extreme druk binnen de Special Forces? In de twee uur durende masterclass nemen Ray en zijn compagnon Onno van Boven de deelnemers mee in hun ervaringen. Ze spreken over het verschil tussen leiden en managen, de leiderschapsdriehoek, dat de mens je belangrijkste kapitaal is en dat ‘voelen wanneer je nodig bent’ de sleutel is tot effectief leiderschap.
Klik hier voor kaarten voor de masterclass