Rinus Gerritsen (Golden Earring)

Iconic Albums Moontan

Tijdens deze editie van Iconic Albums staat het legendarische album Moontan (1973) van Golden Earring centraal. Bassist Rinus Gerritsen wordt op het podium geïnterviewd door Martin Kuiper, andere hoofdrolspelers (o.a. zanger en tekstschrijver Barry Hay en drummer Cesar Zuiderwijk) vertellen hun verhaal vanaf een groot scherm. Ook zal Rinus de bezoeker een unieke inkijk geven in de ontstaansgeschiedenis van het album aan de hand van mastertapes. “We gaan iconische tracks als Radar Love en Vanilla Queen ontleden”, aldus Rinus.  

Moontan werd in 1973 uitgebracht en is het enige album van de Earring dat in de VS de gouden status heeft bereikt. Op dit album staat natuurlijk Radar Love, de grootste hit ooit van de Haagse band. Het weet tot nummer 13 in de Amerikaanse hitparade te klimmen waar uiteindelijk ook het nummer Candy’s Going Bad terecht komt.  

Iconic Albums  
Tijdens de theaterserie Iconic Albums staan beroemde albums van Nederlandse artiesten centraal, door middel van interviews met de artiesten en anderen die het ontstaan van deze albums uit eerste hand hebben meegemaakt. Iconic Albums is een idee van Martin Kuiper, ook verantwoordelijk voor de live documentaire-avond Behind the Music, Muzikale Voetsporen en video-interview platform FaceCulture. Tijdens eerdere edities van Behind the Music waren Ernst Jansz, Typhoon, Torre van De Staat, Rinus Gerritsen van Golden Earring, Spike van Di-rect en Tim Akkerman te gast.  

De vuurdoop van de allereerste editie van Iconic Albums, waarin Mental Floss For the Globe van Urban Dance Squad centraal stond, was op 15 september 2021 in een uitverkochte De Helling in Utrecht. 

Speelduur
Nog niet bekend

Credits 
Foto: William Rutten