Sneeuwwitje (2+)

Onderdeel van het Nationaal Theaterweekend

Jeugd & Familie

Deze voorstelling gaat door! Wij richten de zaal in met gezellige plankjes op de stoelen waar jij je drankje op kwijt kan en waarmee wij de 1,5 meter afstand tot andere bezoekers kunnen bewaren. Hierdoor komt het rij- en stoelnummer te vervallen.

Deze voorstelling is onderdeel van het Nationaal Theaterweekend, waarmee meer dan 80 theaters in Nederland de pracht van theater vieren met verrassende (toegankelijk geprijsde) voorstellingen én vele gratis activiteiten. Kaarten voor alle voorstellingen die dit weekend plaatsvinden kosten €10,-. Ga voor meer informatie naar www.nationaaltheaterweekend.nl

Lang geleden in een land hier ver vandaan was er een koningin. De koningin zat te naaien bij een kozijn van zwart ebbenhout en keek door het raam hoe de sneeuwvlokken vanuit de hemel naar beneden dwarrelden. Plots prikte zij zich in haar vinger en drie druppels bloed vielen zachtjes in de sneeuw. Terwijl ze er naar keek zag ze hoe mooi dat rood en het wit samen waren en wenste zij een kindje met een huid zo wit als sneeuw, lippen zo rood als bloed en haar zo zwart als ebbenhout.

Haar wens kwam uit en zo begon honderden jaren geleden het beroemde sprookje van Sneeuwwitje. Het Kleine Theater brengt Sneeuwwitje dit seizoen tot leven in een magische theatervoorstelling voor jong en oud. Of je het sprookje nou voor het eerst hoort, of het verhaal stukgelezen hebt, iedereen wordt door Het Kleine Theater meegenomen naar de wereld waarin sprookjes werkelijkheid worden.

Over Het Kleine Theater
Het Kleine Theater bestaat uit Vimala en Anke, allebei actrice. Na jaren te hebben gewerkt bij diverse theatergezelschappen, en in verschillende televisie producties en films te hebben gespeeld, zijn ze in 2011 een eigen jeugdtheater gezelschap begonnen. Ze maken regelmatig nieuwe voorstellingen die leuk zijn voor kinderen, maar zeker ook voor de ouders. En alles wat daartussen in zit. Het Kleine Theater wil verhalen vertellen op de meest ambachtelijke manier. Zonder te veel gedoe, met mooie muziek en gekke personages. Sprookjes waar ze een eigen draai aan geven, zodat ze niet te eng zijn voor de kleinste en niet saai voor de oudste. Theatervoorstellingen voor het hele gezin. Dat is Het Kleine Theater!

Credits
Concept en spel:
Anke Engels, Vimala Nijenhuis en Nina van Koppen | Eindregie: Vincent Rietveld |Geluidsontwerp: Richard Hakkenes | Lichtontwerp: Ellen Knops

Speelduur: 50 minuten, zonder pauze