Songs For A New World

Met o.a. Raquel Benito Martin, Robin von Stockhausen o.l.v. Richard Spijkers

Special

Het gaat om dat ene moment... het moment van het moeten maken van een keuze... een standpunt innemen of omdraaien en teruggaan.  

Dit zijn de verhalen en personages van vandaag, de Songs For A New World. Laat je meenemen van het dek van een Spaans schip in 1492, naar de 57ste verdieping van een gebouw op Fifth Avenue en ontmoet personages met ieder een eigen verhaal. Van een jongen die ervan overtuigd is dat basketbal zijn weg uit de ghetto is, tot een vrouw die, doordat ze een rijke man wil trouwen, de man van haar dromen verliest. 

Songs For A New World is een Engelstalige musical met muziek van Jason Robert Brown. Dit was de eerste geproduceerde show van Jason Robert Brown, oorspronkelijk geproduceerd Off-Broadway in het WPA Theater in 1995. De show ligt tussen de muzikale cyclus en de liedcyclus. Het is een abstracte musical, een serie liedjes die allemaal verbonden zijn door een thema: “het moment van beslissing”. 

Deze voorstelling is een afstudeerproject van musicalstudenten Raquel Benito Martin en Robin von Stockhausen na drie jaar studie aan de Dutch Academy of Performing Arts.