Sonny Boy

Gebaseerd op de bestseller van Annejet van der Zijl

Toneel

Aan de vooravond van zijn 37ste verjaardag probeert Waldy Nods, even oud als zijn vader is geworden, de herinneringen aan zijn ouders te ordenen. Het zijn er niet veel, en ze moeten van ver komen. Op zijn 14e werden Rika en Waldemar uit het leven gerukt, door de Tweede Wereldoorlog. Vervolgens werd Waldy als jongen heen en weer geslingerd tussen Hollandse familieleden waar hij zich nooit thuis voelde. Als man hoopt hij zijn basis te vinden in de verhalen over zijn ouders, de Nederlandse en de Surinaamse. Waarom was hij hun Sonny Boy? Welk deel van hen zit in hem? Bij wie hoort hij echt?  

Met de monoloog Sonny Boy komen Rika en Waldemar Nods uit de magistrale roman van Annejet van der Zijl tot leven door de ogen van hun zoon. De zoon die ze nooit hebben zien opgroeien en niet konden beschermen. De zoon die zich door de schittering van hun afwezigheid moest zien te redden in een wereld waar hij niet altijd even welkom was. 

Sonny Boy wordt gespeeld door Tarikh Janssen (The Bodyguard, Ik Wist Het, Drijfvermogen en Kamp van Koningsbrugge) en is van de makers van de theatersolo's Ma en Nu ik je zie.  

Speelduur 
± 80 minuten (geen pauze)  

Credits 
Met: Tarikh Janssen 
Regie: Benno Hoogveld 
Script: Manoushka Zeegelaar Breeveld 
Muziek: Rik Ronner 
Foto: Annemieke van der Togt