De Stadskaravaan - Holierhoek

Gratis festival met o.a. Jeangu Macrooy, Peppa Pig en The Suspenders

Festival , Vlaardingen750

In 2023 viert Vlaardingen 750 jaar stadsrechten. Om heel de stad dit feest mee te laten vieren trekt de Stadskaravaan langs zes wijken in Vlaardingen met een reizend festival vol muziek, theater, kunst, dans, eten, drinken en veel meer. De organisatie van de Stadskaravaan bestaat uit de Stadsgehoorzaal, De Kroepoekfabriek, Wij de Westwijk, KADE40, Museum Vlaardingen, de Bibliotheek de Plataan, Minters en individuele kunstenaars.

Op zaterdag 15 april vindt het festival in de Holierhoek plaats. Het festivalprogramma bestaat uit Grote Namen (o.a. Jeangu Macrooy en Peppa Pig), lokaal talent (Talent Stage & Vlaardingse Vangst), locatieprogramma (o.a. zangworkshop, silent disco, praatpaalverhalen, de Biebshow) én heerlijk eten en drinken op de Wijkproeverij en het Wijkterras.

Volg de Stadskaravaan op Facebook en Instagram om niets te missen.

De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Stichting Vlaardingen 750, Gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Jan Anderson en Rita Boon, Waterweg Wonen,  DFDS, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Havenomgevingsfonds en het Oranje Fonds.


 
Het festivalprogramma


Jeangu Macrooy
Soulzanger Jeangu Macrooy trekt met zevenmijlslaarzen door de Nederlandse muziekwereld met o.a. Edison nominaties en deelname aan The Passion en het Eurovisie Songfestival. Geniet tijdens het Stadskaravaan festival van zijn warme en soulvolle stem tijdens een fantastisch optreden.

Talent Stage
Op het Talent Stage van De Kroepoekfabriek krijgen lokale talenten de kans om hun kunsten aan het publiek te tonen. De artiesten hebben hard geoefend en staan te trappelen om het podium te betreden.

Vlaardingse Vangst
De Vlaardingse Vangst wordt door De Kroepoekfabriek geselecteerd en is altijd een Vlaardingse band die het publiek aan de haak zullen slaan.

Peppa Pig
Het lieve varkentje Peppa Pig en haar broertje George komen langs op de Stadskaravaan, want Peppa is jarig! Zing, dans en lach mee met de vrolijke mini-show met meet & greet na afloop.

En meer!
Naast alle optredens kan er tijdens het festival ook genoten worden van heerlijke hapjes op de wijkproeverij, een zangworkshop door Villa Voice, De Biebshow door goochelaar Ollie Quist, Silent Disco met DJ duo Blondie & Brownie, Praatpaalverhalen met Camie Bonger en nog veel meer!