Stadskaravaan Mendelssohnplein

Festival met o.a. Maral & Daan, Convoi Exceptional en Pim & Pom

In 2023 viert Vlaardingen 750 jaar stadsrechten. Om heel de stad dit feest mee te laten vieren trekt de Stadskaravaan langs zes wijken in Vlaardingen met een reizend festival vol muziek, theater, kunst, dans, eten, drinken en veel meer. De organisatie van de Stadskaravaan bestaat uit de Stadsgehoorzaal, De Kroepoekfabriek, Wij de Westwijk, KADE40, Museum Vlaardingen, de Bibliotheek de Plataan, Minters en individuele kunstenaars.

Lees hier de karavaankrant

Op zaterdag 26 augustus vindt het festival in de VOP plaats, op het Mendelssohnplein. Het programma bestaat uit optredens van o.a. Maral & Daan, Convoi Exceptional en Pim & Pom. Bekijk hieronder het volledige blokkenschema.

Pim & Pom vieren feest (2+)
Duik in de wereld van Fiep Westendorp en beleef een nieuw, grappig, muzikaal maar bovenal feestelijk avontuur met de twee beste kattenvriendjes. Na afloop mag iedereen met ze op de foto!
13:30 & 14:30 uur - Wijkterras

Talent Stage:
Op het Talent Stage krijgen lokale talenten van De Kroepoekfabriek de kans om hun kunsten aan het publiek te tonen. Van dans en toneel tot zang en poëzie. Dit keer is het podium voor de bands Apollo’s Fortress en Recharge. Beiden hebben hard geoefend en kunnen niet wachten om het podium te betreden.
14:00 uur - Podium

Vlaardingse Vangst: Maral & Daan
Dit Vlaardingse duo wist al vele feestjes nóg leuker te maken en krijgt het voor elkaar dat iedereen meezingt. Zij zullen ook op de Stadskaravaan het publiek aan de haak slaan.
15:00 uur - Podium

Convoi Exceptional
Deze Rotterdamse rausband weet werkelijk overal de voetjes van de vloer te krijgen. Met hun energieke improvisatie-klanken en pompende livebeats hebben ze al vele podia plat gespeeld, waaronder Pinkpop, Oerol en het Zomerterras en Moestuin Festival. De klanken van drums, bass & sax zullen het hele park vullen met feestelijke energie.
16:00 uur - Podium

En meer!
Naast alle optredens kan er tijdens het festival ook genoten worden van heerlijke hapjes op de wijkproeverij, een zangworkshop door Villa Voice, Schaken tegen een grootmeester, Silent Disco met DJ Helmsman, Praatpaalverhalen met Camie Bonger, de Minters Gamebus en nog veel meer!


De Stadskaravaan wordt mede mogelijk gemaakt door de bijdragen van Wij de Westwijk, Stichting Vlaardingen 750, Gemeente Vlaardingen, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o., Stichting Jan Anderson en Rita Boon, Waterweg Wonen, Stichting Samenwerking, UN1EK, DFDS, Fonds voor Cultuurparticipatie, Prins Bernhard Cultuurfonds, Havenomgevingsfonds en het Oranje Fonds.