Jazz in Town

Stormvogel

Stormvogel is een artistieke duizendpoot, actief als schrijver, musicus en beeldend kunstenaar, grafisch vormgever, festival- & concertorganisator, docent, redacteur, cultuurconsulent en kasteelgids.

Op zondagmiddag 10 oktober neemt hij zijn entourage mee om u een onvergelijkbare mix van modale jazz, prog rock en oude Indo-Europese traditionele muziek te brengen i.c.m. met voordrachten uit zijn eigen werken zoals de kersverse dichtbundel 'Pijnlijke Stilte', zijn bejubelde debuutroman 'Bloed, Wild Vlees en Verboden Vrucht' en het verboden werk 'Naar de Alhaat'.

Geniet van polyritmische ostinato’s die voortdurend van volgorde veranderen met melodieën die zijn ontleend aan middeleeuwse toonladders, mineur-melodische ladders en octatoniek.

Stormvogel is onderdeel van de serie Jazz in Town: heerlijke jazz op zondagmiddag!

Muzikanten: Stormvogel (piano, synthesizer), David de Marez Oyens (bas), Onno Witte (drums), Remko Smid (saxofoon), Twan van Gerven (gitaar)

Jazz In Town
Dit concert is onderdeel van de concertreeks Jazz in Town. Jazz in Town is een samenwerking van De Kroepoekfabriek met theater de Stadsgehoorzaal en een drietal gastprogrammeurs uit de stad, te weten Olaf Blaauw, Leo van der Helm en Paul Sloot. In de concertreeks komt een rijk palet aan verschillende jazzgeluiden aan bod met als doel de meest magische jazz en op jazz geïnspireerde muziek voor te schotelen.